img_7990-mediumALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft maandag 21 november 2016, samen met een promotieteam van het bedrijf Nedvang aandacht gevraagd voor het gescheiden inzamelen van glas in Alblasserdam. Jaarlijks gooien Alblasserdammers volgens wethouder Verheij zo’n 160.000 kilo glas bij het restafval in plaats van in de glasbak. Verheij: “Dat is acht kilo glas per inwoner per jaar. Dat aantal kilo’s bij het restafval willen we gaan verminderen. Het terugdringen van restafval staat hoog in het vaandel bij het gemeentebestuur. Door afval goed te scheiden kan het als grondstof dienen voor nieuwe producten. Dat geldt zeker ook voor glas.”

“Om het bewoners nog makkelijker te maken mag het glaswerk tegenwoordig vies en met deksel in de glasbak worden gegooid,” vult Alblasserdammer Charmayne Gröning van het promotieteam ‘Glas in ’t Bakkie’ aan.

Om de Alblasserdammer te stimuleren om het glaswerk van het andere afval te scheiden, werden maandag voor de ingang van supermarkt Albert Heijn in het Makado 500 ‘big shoppers’ uitgedeeld. “Handig om het glas in te verzamelen,” motiveerde wethouder Verheij.

Maandagmiddag is het team van Glas in ’t Bakkie te vinden bij Albert Heijn aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. “Dit jaar werken we samen met Ahold. Het is de bedoeling dat we in twee maanden tijd langs alle Albert Heijn-filialen gaan,” aldus Charmayne van het promotieteam.

Alblasserdammer gooien per jaar 19 kilo per persoon in de glasbak.

Meer informatie over het project is hier te vinden.

img_7990-medium

img_7943-medium

Charmayne Gröning van het promotieteam ‘Glas in ’t Bakkie’ in gesprek met wethouder Peter Verheij van Alblasserdam.

img_7950-medium img_7967-medium img_7973-medium img_8005-medium img_8012-medium img_8021-medium img_8022-medium