vvdealblas-sponsoravond-gert-beenwarmers-mediumOUD-ALBLAS – Leo Beenhakker (oud-bondscoach en tv-analist) en Gert Jacobs (ex-prof wielrenner, ook bekend van het tv-programma Tour du Jour) hebben afgelopen vrijdag 18 november 2016 een bezoek gebracht aan de sponsoravond bij voetbalvereniging De Alblas op sportpark Souburgh in Alblasserdam. Arjan Lugthart van v.v. De Alblas maakte onderstaand verslag van de avond.

De avond wordt geopend door Piet Stout (sponsorcommissie De Alblas) die sponsoren en andere aanwezigen warm welkom heet en kort toelicht wat sponsoren voor De Alblas betekenen en wat De Alblas sponsoren kan bieden. Na deze opening worden de gasten Gert Jakobs en Leo Beenhakker naar voren geroepen door presentator van de avond Eddy van der Ley. Van der Ley stelt beide heren voor en ‘Meesterknecht’ Gert Jakobs pakt het publiek vanaf minuut één in met prachtige verhalen uit zijn wielercarrièrre. Er volgt een bijzondere afwisseling tussen kleurrijke anekdotes, kritische terugblikken en openhartige bekentenissen uit de wereld van het voetbal en de wielersport.

Zo neemt Leo Beenhakker de aanwezigen mee langs de mondiale voetbalvelden en vertelt hij, dat hij als technisch directeur bij Ajax, de foto van het laatste kampioenschap van Feyenoord onder zijn leiding op zijn bureau had staan. En dat hij nu aan de overkant van de kuip woont, maar dat hij er na de pijnlijke breuk met Feyenoord nooit meer is geweest.

En natuurlijk ging het ook over zijn visie op het hedendaagse Nederlandse voetbal. Over plannen van de KNVB: “Waarom zouden we de wedstrijdvorm bij de jongste jeugd aanpassen? Was het vroeger dan zo slecht?!” En volgens hem zit het verschil ‘m vooral zit in mentaliteit ten opzicht met andere landen. “In Spanje wordt altijd gevoetbald om te winnen, niet om het balbezit. Natuurlijk heeft Barcelona ook veel balbezit maar kijk eens waar ze dat op het veld hebben”.

De andere hoofdrol speler van deze avond, Gert Jakobs, geeft op zijn humoristische manier een kijkje in zijn wielercarrière. Hij vertelt vol overgave hoe hij, samen met Jean-Paul van Poppel, Johan Museeuw zag in zijn hotelkamer met alleen beenwarmers aan. Ondanks dat ze Johan beloofden dat hier nooit meer over gesproken zou worden, konden de heren het uiteraard niet laten om dit de volgende ochtend bij het ontbijt in geur-en-kleur door te vertellen. En zo de bijnaam Jarretelle Johan was geboren.

Of dat hij in recordtijd Alpe d’Huez beklom (hij was 1 minuut 30 sneller dan de winnaar), doordat hij van onder tot boven geduwd werd door de vele Nederlanders! Dit er zo veel waren dat de jury het niet kon tellen en dus niet wist hoe hoog zijn boete moest zijn. En de keer dat hij door zijn woedende teamleider Jan Raas ‘gedwongen’ wordt op tijdens de steile beklimming van de Col du Glandon om te draaien om zijn sprinter Jean-Paul van Poppel op te halen.

Na het interview volgt een heuse voetbalquiz met vragen over de carrière van beide heren en een prognose voor de wedstrijd De Alblas – ZBC’98. Leo Beenhakker: “Na het bestuderen van een aantal trainingen, wordt het een naadloos gelijk spel!”. En volgens Gert Jakobs wordt het na een slappe start van De Alblas na rust 3-0, “omdat de jongens in de rust een bidonnetje met een halve liter champagne krijgen en daarna over het veld het zweven”, waarmee hij refereert naar een prachtige anekdote over een legendarische slot van de Tour op de Champs d’Elysee.

v.v. De Alblas wil iedereen bedanken voor deze zeer geslaagde avond en in het bijzonder de sponsoren van De Alblas en gasten Eddy van der Ley, Leo Beenhakker en Gert Jakobs! De sponsoravond is één van de voorbeelden hoe De Alblas de band met sponsoren wil versterken. Wilt u meer weten over de ideeën van De Alblas of heeft u zelf een idee? Laat het dan weten via sponsoring@vvdealblas.nl

vvdealblas-sponsoravond-gert-beenwarmers-medium

vvdealblas-sponsoravond-handtekeningen-medium vvdealblas-sponsoravond-eddy-vd-ley-gert-jakobs-leo-beenhakker-medium vvdealblas-sponsoravond-gert-jakobs-medium vvdealblas-sponsoravond-gert-rad-medium vvdealblas-sponsoravond-leo-beenhakker-medium vvdealblas-sponsoravond-publiek-medium vvdealblas-sponsoravond-publiek2-medium vvdealblas-sponsoravond-publiek3-medium vvdealblas-sponsoravond-spelers-medium