img_7509-mediumALBLASSERDAM – Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Landvast en de Voedselbank Alblasserdam hebben de handen ineen geslagen om mensen die zich alleen voelen èn gezinnen die weinig te besteden hebben, een mooie kerstavond aan te bieden. De zogenoemde ‘Kerstsaam’ wordt gehouden op zaterdagavond 24 december 2016 in Landvast. Voor de bezoekers is er een gratis driegangendiner en zijn er cadeautjes. Er is plaats voor maximaal 150 mensen.

Na de hartverwarmende reacties van vorig jaar wordt Kerstsaam dit jaar voor de tweede keer op Kerstavond georganiseerd. Stichting Welzijn Alblasserdam, Landvast en de Voedselbank organiseren (vrijwillig) deze viering speciaal voor Alblasserdammers die zich alleen voelen en mensen/gezinnen met een kleine beurs.

Niemand alleen
“Met behulp van sponsoren bieden we onze gasten een gezellige avond waarbij cadeautjes, lekker eten en entertainment niet ontbreken. Dit jaar wordt Kerstsaam mede gesponsord door Jumbo die met hun landelijke actie de ingrediënten doneert voor 130 heerlijke diners. Met Kerstsaam hoeft niemand op Kerstavond alleen te zijn in Alblasserdam,” vertelt Tonia Ruybroek van de Stichting Welzijn Alblasserdam.

Programma
De Kerstavond in Landvast gaat 24 december om 17.30 uur van start. Rond 18.00 uur wordt, na een welkomstwoord gestart met het driegangendiner. De avond wordt muzikaal en artistiek omlijst. Tijdens ‘Kerstsaam’ kunnen bezoekers gratis op de foto. Het resultaat krijgen zij diezelfde avond nog mee naar huis. Verder komt er een verhalenverteller langs en zijn er voor de kinderen entreekaartjes van Landvast beschikbaar, waarmee de kinderen tijdens de kerstvakantie gratis naar de film kunnen.

Aanmelden
Aanmelden voor Kerstsaam kan tot dinsdag 20 december. Dit kan bij de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) aan het Cortgene 20. Per mail is de SWA te bereiken via info@stichtingwelzijnAlblasserdam.nl en per telefoon via het nummer 078-2021220. Klanten van de Voedselbank in Alblasserdam krijgen 1 december een uitnodiging in het voedselpakket. Voor mensen die geen vervoer hebben, kan (gratis) vervoer geregeld worden via de SWA.

Cadeausponsor
Bedrijven en particulieren die (nieuwe) cadeaus willen sponsoren voor de bezoekers van Kerstsaam, worden verzocht zich te melden bij de organisatie. Dit kan onder meer via bovengenoemde gegevens.

Tekst en foto: Peter Stam.

Op de foto staan van links naar rechts Tonia Ruybroek van de Stichting Welzijn Alblasserdam, Hans Laheij van Landvast en Carmen Valk-Struik van de Alblasserdamse Voedselbank.

Op de foto staan van links naar rechts Tonia Ruybroek van de Stichting Welzijn Alblasserdam, Hans Laheij van Landvast en Carmen Valk-Struik van de Alblasserdamse Voedselbank.