Rechtbank Dordrecht (Medium)ALBLASSERDAM – De rechtbank van Rotterdam heeft maandag 14 november 2016 een 20-jarige man uit Alblasserdam vrijgesproken van ontucht met een 17-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde de Damdorper van ontuchtige handelingen. De man zou volgens het OM zijn boekje te buiten zijn gegaan, door in oktober 2014 seks te hebben met het toen 15-jarige meisje. De man zelf was op dat moment 18 jaar oud.

De geslachtsgemeenschap en andere seksuele handelingen (betasten / strelen) vonden plaats in het Damdorp. De Nieuw-Lekkerlandse deed, nadat de Alblasserdammer niet meer met haar afsprak, aangifte bij de politie.

Het Openbaar Ministerie stelde dat er sprake was van een strafbaar feit, omdat seksuele handelingen hebben plaatsgevonden met iemand die nog geen zestien was. Er werd een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De rechtbank oordeelde echter dat er met drie jaar leeftijdsverschil niet gesproken kan worden van ontucht. Hoewel de uitspraak van de rechter eigenlijk pas na twee weken gedaan zou worden, werd de Alblasserdammer toch direct vrijgesproken. “Voor de rechter was het duidelijk genoeg om direct vrij te spreken. Het is dan niet nodig om iemand twee weken langer in spanning te laten zitten,” aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Over twee weken wordt de vrijspraak nog nader toegelicht door de rechtbank.

Rechtbank Dordrecht (Medium)