de-alblashof-rivas-mediumALBLASSERDAM – Op dinsdagavond 15 november 2016 wordt een ‘Alzheimer Trefpunt’ gehouden in de dagbehandeling van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam. Mensen met dementie, hun partners, familie en andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn van harte welkom. Het Alzheimer Trefpunt vindt al tien jaar lang iedere derde dinsdag van de maand plaats in Alblasserdam.

Tips
De gastspreker van het Alzheimer Trefpunt op 15 november is Arie Berkhof van Opleidingsbureau Mensbeeld. ‘Hij zal tips geven over hoe u goed contact kunt afstemmen op iemand met dementie. Wat zegt of doet u bijvoorbeeld wanneer uw buurman steeds meer gaat vergeten?’, vertelt Annemieke Kikkert, teamleider bij De Alblashof. ‘Het thema van de avond is ‘Dementie: volksziekte nr. 1’, omdat één op de vijf mensen van dichtbij te maken krijgt met dementie. Ook zijn er ruim 80 vormen van dementie.’

10-jarig bestaan
Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt al 10 jaar lang georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Op 15 november zullen, naast Arie Berkhof, ook vrijwilligers van Alzheimer Nederland en beroepskrachten van onder andere Rivas en SWA aanwezig zijn om specifieke vragen van bezoekers te beantwoorden.

Algemene informatie
Wat: Alzheimer Trefpunt, in samenwerking met www.mensbeeld.nl.
Waar: Verpleeghuis De Alblashof aan De Alblashof 1a in Alblasserdam.
Wanneer: dinsdag 15 november, zaal open: 19.00 uur, start: 19.30 uur tot 21.30 uur.
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rivas-teamleider Annemieke Kikkert, via Rivas Zorglijn: 0900 84 40 of via e-mail: a.kikkert@rivas.nl.

Foto: Rivas.

de-alblashof-rivas-medium