img_6101-mediumALBLASSERDAM –  De Korteland Run, die in september tijdens het Havenfestival in Alblasserdam werd gehouden, heeft 1175 euro opgebracht voor de Stichting Mercy Ships. Vrijdagavond 4 november 2016 werd bij Korteland Auto-Bootservice in de Polderstraat het geld, in de vorm van een cheque, overhandigd door Jan-Cees Korteland aan Paul Tijmons van Mercy Ships.

De Korteland Run is een (speed)boottocht  van ruim honderd kilometer. De tocht werd gehouden tijdens het Havenfestival en ging van start op de rivier de Noord bij Alblasserdam. Elke deelnemer betaalde een bedrag om met zijn of haar speedboot mee te varen. Een deel van het geld ging naar consumpties. Het deel dat overbleef is afgelopen vrijdag, tijdens een reünie met de deelnemers, overhandigd aan Paul Tijmons van Mercy Ships.

Medische hulporganisatie Mercy Ships geeft de allerarmsten in Afrika gratis medische operaties en training door middel van een ziekenhuisschip. Paul Tijmons van de stichting vertelde tijdens een korte presentatie dat het gesponsorde bedrag gebruikt wordt voor de aanschaf van een medische compressor voor het beademen van personen.

Meer informatie over Mercy Ships is hier te vinden.

img_6089-medium img_6101-medium