Nedstaal AlblasserdamALBLASSERDAM – Staalproducent Nedstaal in Alblasserdam sluit twee jaar na een doorstart alsnog de deuren. De tweehonderd medewerkers die nog binnen het bedrijf actief zijn, verliezen hun baan. Dat maakt het bedrijf vrijdagmiddag 4 november 2016 bekend. Nedstaal wijt de sluiting aan de ”combinatie van prijsdruk, de structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst”. Het bedrijf is ervan overtuigd dat een sluiting van het bedrijf in die omstandigheden “onvermijdelijk” is.

De lopende opdrachten worden in de loop van de komende twee maanden nog geproduceerd en uitgeleverd. Het personeel is inmiddels ingelicht door de directie. De directie wint advies in van de ondernemingsraad en gaat overleggen met betrokken vakbonden. “Wij realiseren ons terdege dat de voorgenomen sluiting zeer ingrijpend is voor al onze collega’s die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan Nedstaal”, stelt directeur Gita Hoogeveen in een reactie. “Wij zullen ons tot het uiterste inspannen om hen in deze moeilijke tijd te ondersteunen.”

Doorstart
Precies twee jaar geleden maakte Nedstaal, dat in de crisis in ernstige problemen raakte, een doorstart onder de vleugels van industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen. Daardoor konden toen 200 van de 280 banen worden gered.

Meeleven
Het college van burgemeester en wethouder van Alblasserdam laat weten mee te leven met de medewerkers die hun baan verliezen: “De sluiting van Nedstaal is een harde klap voor de 200 mensen die daar nu nog werkzaam waren. Wij leven mee met deze mensen en hun gezinnen. Zij hadden na het faillissement hun hoop gevestigd op de Andus Groep. Wij betreuren het dat het niet is gelukt Nedstaal in een gezonde economische positie te brengen. Nedstaal is altijd een markant bedrijf geweest in de historie van Alblasserdam. Dat maakt deze klap des te pijnlijker,” zo laat het college in een reactie weten.

Hulp
“Wij zullen het bedrijf en de medewerkers waar nodig en mogelijk met UWV, Sociale Dienst en andere partners terzijde staan om te zorgen dat de 200 medewerkers elders een baan vinden. Ik heb daarover met de directie afgesproken nauw contact te houden over en weer. Het is nu aan de eigenaar van het Vastgoed (ruigenhil Vastgoed) om te bezien hoe zij in de exploitatie van het bedrijfsvastgoed wat Nedstaal achterlaat gaat voorzien. Wij zullen ook met hen in contact blijven,” aldus wethouder Peter Verheij.

 

Nedstaal Alblasserdam