img_5760-mediumALBLASSERDAM – Een 23-jarige fietsster uit Alblasserdam is in de vroege ochtend van donderdag 3 november 2016 geschept door een bestelauto. De vrouw fietste rond 06.00 uur over het nieuwe fietspad langs de Staalindustrieweg in Alblasserdam, in de richting van Papendrecht. Op het punt waar het fietspad kruist met de Staalindustrieweg, zag de bestuurder van een bestelauto, de fietsster, die voor hem van linksachter kwam, over het hoofd.

Door de botsing raakte de Alblasserdamse gewond. Zij liep onder meer een polsfractuur, bovenbeenfractuur en hoofdletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Dordecht gebracht. De bestuurder van bestelwagen, een 52-jarige Rotterdammer bleef ongedeerd. Hij is door de politie meegenomen naar het bureau en verhoord als verdachte.

De Staalindustrieweg en het fietspad waren zo’n 2,5 uur afgesloten in verband met sporenonderzoek door de verkeersongevalsspecialisten van de politie. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Verder wordt onderzocht waarom de lantaarnpalen bij het fietspad niet brandden.

 

img_5739-medium img_5760-medium img_5817-medium img_5844-medium img_5911-medium img_5976-medium img_5994-medium