dsc_0978-mediumALBLASSERDAM – De kinderen uit de groepen zeven en acht van de Ds. Joannes Beukelmanschool – locatie Rembrandtlaan- in Alblasserdam, hebben op woensdagmiddag 26 oktober 2016 een sponsorfietstocht gehouden. De twintig kilometer lange tocht door de polder, werd georganiseerd door het Woord en Daad comité Alblasserdam. De opbrengst van de sponsortocht is 5.915,42 euro. Het geld gaat dit jaar, via Woord en Daad, naar scholen in Ethiopië.

Droogte
“In Ethiopië is de droogte momenteel de ergste in vijftig jaar. Vooral veel kinderen zijn hier de dupe van. Op de scholen is vaak geen drinkwater aanwezig. Bovendien zijn op verschillende locatie de sanitaire voorzieningen aan verbetering toe. Tot slot krijgen de kinderen van huis uit geen goede hygiënische gewoontes mee. Woord en Daad heeft daarom besloten hulp te bieden aan verschillende scholen. We willen problemen oplossen door waterpompen, waterputten, douches en toiletten te verbeteren. Verder willen we voorlichtingscampagnes op scholen geven en de lokale gemeenschap betrekken bij de verbeteringen,” zo laat het Woord en Daad comité Alblasserdam weten.

Prijzen
De fietstocht ging onder meer door Alblasserdam, Kinderdijk en Oud-Alblas. Bij aankomst op school werden de twee kinderen die de meeste sponsors hadden met een cadeau beloond. Dit waren Julia Put met 91 sponsoren en Corstian van der Leer met 69 sponsoren. Daarnaast ontvingen de twee kinderen die het meeste geld opgehaald hebben een cadeau. Dit waren Leendert-Jan Huisman met 700 euro en Benjamin van Wijngaarden met 256,50 euro.

dsc_0978-medium

dsc_0936-medium dsc_0938-medium dsc_0946-medium dsc_0961-medium dsc_0963-medium dsc_0967-medium img_4919-medium img_4926-medium img_4949-medium img_4969-medium img_4974-medium img_4984-medium img_4988-medium