atv-tennisschool-alblasserdamALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Tennis Vereniging (ATV) en Tennisschool Houthuyse uit Rotterdam hebben hun al jaren bestaande samenwerking verlengd en bekrachtigd in een samenwerkingsovereenkomst. Bij de tennisleden bestonden veel vragen over de afspraken tussen de vereniging en de tennisschool. Dat gaf volgens de voorzitter van ATV ‘veel ruis’ binnen de vereniging. De club hoopt met de ondertekening van de overeenkomst de vragen en de ‘ruis’ weg te nemen.

Handtekening
Deze maand hebben directeur/eigenaar Balazs Houthuyse van de gelijkgenaamde tennisschool en voorzitter Henri de Wit van ATV, in aanwezigheid van bestuurslid en voorzitter van de jeugdcommissie Maarten de Zeeuw, hun handtekening gezet onder een aantal afspraken die de onderlinge verhouding tussen de vereniging en de tennisschool voor de periode 2016 t/m 2019 regelt.

Kern
Daarmee is voor direct betrokkenen en de leden van tennisvereniging helder en inzichtelijk welke rechten en plichten over en weer gelden. De kern van de samenwerking is dat ATV op onderling afgesproken tijden een tweetal tennisbanen aan de tennisschool beschikbaar stelt, die de tennisschool mag gebruiken voor de trainingen van (aspirant) jeugd- en seniorleden van ATV. De tennisschool levert ook een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van de tennissport in Alblasserdam en aan ledenwerving en –behoud.

Veel ruis
Met de ondertekening van de overeenkomst is een lang gekoesterde wens van de voorzitter vervuld. “We werken al ruim 7 jaar samen met de tennisschool en alhoewel de samenwerking goed verloopt en jaarlijks evaluatiegesprekken worden gevoerd, bestonden er bij de leden veel vragen over de afspraken tussen de vereniging en de tennisschool. Dat gaf veel ruis binnen de vereniging. Met deze overeenkomst zijn deze afspraken nu ook op papier goed vastgelegd.”

Vertrouwen
Balazs vult aan: “We zijn trots en gemotiveerd om met het team de komende periode weer aan de slag te gaan bij ATV. We bedanken het bestuur en de overige commissies voor de fijne samenwerking. En niet te vergeten onze Hoofdsponsor DOK 11 die ieder jaar weer zorgt voor de 1,5 uur extra trainingen voor alle jeugdleden die daar gratis gebruik van willen maken. Mede door de goede samenwerking en de sponsoring van de jeugd hebben wij er vertrouwen in dat we als vereniging de komende periode zullen groeien en er iets moois van gaan maken.”

Foto: Amber Wennekes.

V.l.n.r. Henri de Wit (voorzitter ATV, Balazs Houthuyse (Tennisschool) en Maarten de Zeeuw (bestuurslid/voorzitter Jeugdcommissie)

V.l.n.r. Henri de Wit (voorzitter ATV, Balazs Houthuyse (Tennisschool) en Maarten de Zeeuw (bestuurslid/voorzitter Jeugdcommissie)