Brandweer Alblasserdam voertuigenALBLASSERDAM – In vervolg op drie oefeningen eerder dit jaar, wordt op maandagavond 31 oktober 2016 een grote calamiteitenoefening gehouden op het terrein van staalbedrijf Nedstaal aan de Rapenburg in Alblasserdam. Deze oefening wordt gezamenlijk georganiseerd door Nedstaal en brandweer Alblasserdam, in aanwezigheid van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Het scenario wordt zo realistisch mogelijk opgezet en uitgevoerd. De brandweer zal hierbij ook groot materieel inzetten.

Nedstaal besteedt veel aandacht aan preventie van calamiteiten. Het bedrijf beschikt over een poule van meer dan 25 eigen medewerkers die zijn opgeleid tot first responder. Zij vormen de eerste hulporganisatie die bij een onverhoopt ongeval of calamiteit binnen het bedrijf als eerste ter plaatse zijn om de noodzakelijke eerste hulp te verlenen.

Tot 2015 had staalbedrijf Nedstaal een eigen bedrijfsbrandweer. Vorig jaar is echter besloten om die bedrijfsbrandweer, die sinds 1947 actief was, op te heffen en meer in te gaan zetten op preventie. De inzet van ‘first responders’ is daar een onderdeel van.

Brandweer Alblasserdam voertuigen

Deel dit bericht via...