munten euro geld muntstukkenALBLASSERDAM – De onroerendezaakbelasting (OZB) wordt in 2017 met één procent verlaagd. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht, naar aanleiding van de begroting van 2017 die afgelopen week is aangeboden aan de gemeenteraad. De raad behandelt deze begroting op 8 november 2016.

Verder meldt de gemeente dat er na een periode van visies vormen en plannen maken in 2017 gestart wordt met de uitvoering van grote projecten zoals Raadhuis(plein), Scheldeplein en Lammetjeswiel.

Wethouder Peter Verheij vertelt: “Ik ben blij dat we de ambities uit de Samenlevingsagenda kunnen waarmaken én in al 2017 de woonlasten kunnen verlagen. Dit is onder meer mogelijk omdat we meer geld van het Rijk krijgen, ons solide financieel beleid in de afgelopen jaren en we meerjarig voldoende financiële ruimte hebben voor toekomstige vervangingen in de openbare ruimte.”

munten euro geld muntstukken