de-boeg-alblasserdam-mediumALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders wil het uit 1954 daterende gebouw van basisschool De Boeg (De Twijn) langs de Parallelweg in Alblasserdam vervangen voor nieuwbouw. Het gebouw zou er in 2018 kunnen staan. Dat is te lezen in de ‘begroting 2017’ die afgelopen week aan de gemeenteraad is gepresenteerd. Eerder werd nog overwogen om het oude gebouw uit te breiden en op te knappen. “Inmiddels hebben wij, op basis van overleg met het schoolbestuur, technische rapportages en eerste doorrekeningen het voornemen om het gebouw te vervangen door nieuwbouw,” meldt het college.

Medio 2018
Volgens een voorlopige planning is, na positieve besluitvorming, de oplevering van het nieuwe complex medio 2018 mogelijk.

Integraal kindcentrum
In september werden basisscholen De Boeg en De Loopplank in Alblasserdam al samengevoegd tot één school: De Twijn. Het is de bedoeling dat het gebouw van De Loopplank bij de Pieter de Hoochplaats wordt ‘afgestoten’ en dat het gebouw van De Boeg vernieuwd en uitgebreid wordt. Er komt dan, in combinatie met kinderopvang, een geheel nieuw Integraal Kindcentrum.

Voorstel
Het voorstel tot nieuwbouw wordt binnenkort voorgelegd aan de Alblasserdamse gemeenteraad.
Foto: PIT-KO

de-boeg-alblasserdam-medium