ambulance-alblasserdam-dam-desktop-resolutie-mediumALBLASSERDAM – In geval van nood komt een ambulance bijna altijd binnen de gestelde norm van een kwartier aan in Alblasserdam. Dat blijkt dinsdag 18 oktober 2016 uit cijfers van RTL Nieuws. In 2015 zijn 289 ambulances voor een noodgeval in Alblasserdam vertrokken. 279 keer was de ambulance op tijd en tien keer te laat. Dat betekent dat de ambulances in drie procent van de gevallen te laat waren. Dat is minder dan de landelijke norm van vijf procent.

De gegevens zijn door RTL Nieuws opgesteld op basis van gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om de zogenoemde ‘responstijd’: dat is de tijd tussen het moment dat iemand 112 belt en het moment dat de ambulance aanwezig is. De norm is dat ambulances bij noodgevallen in maximaal 5 procent van de gevallen later dan een kwartier ter plaatse is.

In de gemeente Molenwaard is kwamen ambulances in het afgelopen jaar in 28 procent van de gevallen te laat aan. In 2015 zijn 189 ambulances voor een noodgeval in Molenwaard vertrokken. 136 keer was de ambulance op tijd, 53 keer te laat.

ambulance-alblasserdam-dam-desktop-resolutie-medium