den-boef-50-jaar-mediumALBLASSERDAM – Dirk en Corrie den Boef uit Alblasserdam vierden afgelopen vrijdag, 14 oktober 2016, hun vijftigjarig huwelijk. De geboren en getogen Alblasserdammers leerden elkaar kennen op de Ruigenhil, waar Corrie (69) woonde. Dirk (78) passeerde daar elke dag op weg naar zijn werk in Zwijndrecht.

“Ik had al eens tegen mijn moeder gezegd dat ik hem leuk vond”, herinnert Corrie zich. De vonk sloeg over toen Dirk een straatje kwam leggen bij de familie. “Hij bleek stratenmaker van beroep te zijn, terwijl mijn ouders het niet zagen zitten om het tegelpad recht te leggen.”

Tussen de werkzaamheden door vroeg Dirk aan Corrie of zij met hem uit wilde gaan. “En toen zijn we nooit meer uit elkaar gegaan!”

Na hun huwelijk zijn ze gaan wonen in de Savornin Lohmanweg, daarna in de Weversstraat en nu sinds twaalf jaar wonen ze met veel plezier aan de Van Eesterensingel.

In zijn arbeidzame leven was Dirk behalve stratenmaker ook nog magazijnmedewerker en touwslager en touwsplitser bij de touwfabriek aan de Touwbaan. Corrie ging aan de slag als schoonmaakster. Inmiddels genieten ze van hun hobby’s zoals kaarten maken, computerspelletjes en lezen.

Dirk en Corrie hebben vier kinderen gekregen en zeven kleinkinderen. Deze (klein) kinderen verzorgen een surpriseparty voor hun (groot)ouders.

Tekst en foto’s: Bert Bons, Klaroen.nl

den-boef-50-jaar-medium