img_4072-mediumALBLASSERDAM – Hugo Bode (75) en Adri Bode – Den Hartog (73) uit Alblasserdam vieren deze week dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Donderdag 13 oktober 2016 ging locoburgemeester Arjan Kraijo bij het echtpaar, dat woont in een appartement aan de Kraanbaan, op bezoek. Kraijo feliciteerde het tweetal met de gouden mijlpaal en overhandigde een pentekening, met daarop markante plekken in het Damdorp.

Op de brug
Hugo, geboren in Ridderkerk en Adri, geboren in Alblasserdam, kwamen elkaar 52 jaar geleden regelmatig tegen op de Brug over de Noord bij Alblasserdam “Zij werkte bij scheepswerf Van der Giessen – de Noord en ik bij Verolme. Toen ik haar zag, dacht ik: ‘Dat lijkt me een aardig meisje; daar wil ik meer van weten.’ Ik ben toen afgestapt en heb een praatje met haar gemaakt,” vertelt meneer Bode.

Kinderen en werk
Na ongeveer twee jaar traden de twee in het huwelijk. Het echtpaar kreeg vier kinderen en heeft inmiddels tien kleinkinderen. Meneer is in zijn werkzame leven actief geweest in de bedrijfsadministratie en automatisering bij Verolme, De Rotterdamse Droogdok Maatschappij en Amstelland. Mevrouw heeft jarenlang gewerkt in de boekhouding bij Leen Smit en later bij Van der Giessen – de Noord. Verder werkt zij al meer dan 25 jaar als vrijwilligster bij boekhandel De Schuilplaats in Alblasserdam. Daarnaast zijn meneer en mevrouw actief als taalcoach voor asielzoekers. Verder werkt meneer onder meer als vrijwilliger in het drukkerijtje bij de Ontmoetingskerk.

Boottocht
Het jubileum wordt deze week met familie gevierd met een boottocht over de Linge.

img_4072-medium