woningbrand-nieuw-lekkerlandNIEUW-LEKKERLAND – In de slaapkamer van een woning aan de Claes de Jongestraat in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober 2016 brand uitgebroken. Rond 05.20 uur werd de brandweer gealarmeerd en niet veel later sloegen de vlammen uit de woning. De bewoner van het pand wist zich op tijd in veiligheid te brengen. Hij had wel wat rook ingeademd en is daarom nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de buren bleven ongedeerd.

Deur ingeramd
De brandweer heeft bij één van de buren de deur ingeramd, omdat er niemand open deed en er mogelijk rook in de woning was gekomen. Er bleek niemand thuis te zijn. Bij de andere buren was de deur door buurtbewoners al voor aankomst van de brandweer opengetrapt. De bewoonster van dat pand kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

Onbewoonbaar
Aan de woning, waar de brand woedde, is forse brand –en rookschade ontstaan; met name op de eerste verdieping en de zolder. Het huis is hierdoor voorlopig onbewoonbaar. De stichting Salvage is ingeschakeld voor ondersteuning bij de afhandeling van de schade. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de buren.

Brandonderzoek
Het team ‘brandonderzoek’ is gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoner vermoedt zelf dat een brandende peuk de oorzaak is geweest. Nader onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

Foto’s: William Westerlaken en Peter Stam.

 

woningbrand-nieuw-lekkerland

img_3980-medium img_3983-medium img_3986-medium img_3990-medium img_3992-medium img_3998-medium img_4004-medium img_4009-medium img_4027-medium img_4032-medium img_4035-medium img_4041-medium img_4046-medium img_4050-medium