Burgemeester Jaap Paans Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft dinsdagavond 11 oktober 2016 opgeroepen om het gezin dat dinsdagochtend betrokken raakte bij een steekpartij in een woning aan de Waterpeper met rust te laten. “Ik hoop dat de gemeenschap het gezin de rust gunt om dit op een eigen manier te verwerken. Het gezin wordt daarbij bijgestaan door professionals,” vertelde Paans tijdens de gemeenteraadscommissievergadering in het gemeentehuis.

Verward
Dinsdagochtend raakte een 40-jarige vrouw en haar 10-jarige dochter gewond bij een steekpartij. De politie gaat er voorlopig vanuit dat de moeder in verwarde toestand haar eigen kind en zichzelf heeft gestoken. De politie, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulp. Het 10-jarige meisje is buiten levensgevaar; de toestand van de vrouw is nog onbekend. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tante zorgde voor de opvang van de andere tienerdochter, die ook in de woning aanwezig was, maar ongedeerd is gebleven.

Leven mee
“De steekpartij vond in de huiselijke sfeer plaats. We betreuren het zeer en leven mee met het gezin dat dit moet doorstaan. Ik heb vanavond met de vader van het gezin gesproken en het raakt hem enorm,” vertelde burgemeester Paans.  Hij vervolgde: “We kunnen ons voorstellen dat de situatie ook impact heeft op de buurt. Via een professioneel zorgnetwerk en de politie onderhouden we contact met de buurt en met de vader die zelf de 112-melding deed.”

Scholen
Wethouder Dorien Zandvliet vulde aan: “We hebben vanochtend direct ons zorgnetwerk ingeschakeld. Professionals bieden zorg en aandacht aan het betreffende gezin. Ook de scholen waar de kinderen van het gezin op zitten zijn geïnformeerd.”