20161003-definitief-ontwerp-scheldeplein-mediumALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam vraagt aan de gemeenteraad om 799.000 euro voor de herinrichting van het Scheldeplein in Alblasserdam. Voor dit bedrag krijgt het plein nieuwe sierbestrating, ‘groen’, duurzaam straatmeubilair (banken, fietsenrekken en verlichting) en een viertal ondergrondse afvalcontainers. Als extra optie kan de gemeenteraad kiezen voor een ‘waterpartij’ op het plein. Deze optie zou 238.000 euro extra kosten.

Beslissing
In de commissievergadering van 11 oktober 2016 buigt de gemeenteraad zich over het beschikbaar stellen van het krediet voor de herinrichting. Het definitieve besluit hierover wordt in de gemeenteraad van 8 november genomen. Beide vergaderingen, die gehouden worden in het gemeentehuis, zijn openbaar.

Samenwerking
Het ontwerp voor het nieuwe Scheldeplein is in samenwerking met bewoners, winkeliers, de Ichthuskerk en (toekomstige) gebruikers van het Scheldeplein tot stand gekomen.

Eenrichtingsverkeer
Het nieuwe plein bestaat uit een grote cirkel voor onder andere markt en evenementen en een kleinere cirkel als verblijfsplek. Verder voorziet het definitief ontwerp in eenrichtingsverkeer vanuit de Rijnstraat en voldoende parkeerplaatsen tegenover de winkels, langs de Maasstraat en aan de achterzijde van de winkels.

Het volledige raadsvoorstel is hier te downloaden.

20161003-definitief-ontwerp-scheldeplein-medium