kbw16_001-mediumALBLASSERDAM – Tijdens de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober 2016 hebben 6 bijzondere oma’s een bezoek gebracht aan basisschool Het Kompas in Alblasserdam. De verklede ‘oma’s’ hebben in alle groepen voorgelezen uit boeken waar ze zelf vroeger ook uit werden voorgelezen. “Met de aandacht voor voorlezen willen we iedereen laten merken dat voorlezen voor heerlijk ontspannen momenten zorgt. Je wordt even een moment stil gezet, je komt tot rust. Voorlezen doe je niet alleen voor jonge kinderen, ook oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen hier enorm van genieten,” vertelt schooldirecteur Gerrit Kant.

Tijdens de Kinderboekenweek worden op Het Kompas ook Theaterlessen gegeven door docenten van ToBe. Tijdens deze lessen wordt ervaren dat teksten, muziek en bewegen heel goed samen kunnen gaan.

Als afsluiting van de Kinderboekenweek zullen de kinderen ook zelf een presentatie aan de hand van een kinderboek verzorgen. Bij de presentaties van de kleuters zijn de opa’s en oma’s van de kinderen uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Foto’s: Leo van Meerkerk.

kbw16_001-medium

kbw16_002-medium kbw16_003-medium kbw16_004-medium kbw16_005-medium