img_3612-mediumALBLASSERDAM – Politieagenten, de douane en buitengewoon opsporingsambtenaren hebben woensdag 5 oktober 2016 een instap gedaan bij horecagelegenheid Jaffa op de Dam en koffiehuis Aslan op de Kerksingel in Alblasserdam. “De aanleiding voor deze integrale controle vormt onder meer de signalen, dat grillroom Jaffa en koffiehuis Aslan niet voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld in de vergunning. Toetsing van de signalen en onderliggende stukken geeft aanleiding tot deze integrale controle,” zo stelt een woordvoerster van de gemeente.

Speurhond
Bij de controle die enkele uren duurde, werd onder meer gebruik gemaakt van een speurhond van de douane. Zaken waar op gelet werd, waren onder meer belastingen, verdovende middelen, vergunningen, en kansspelen.

Nader onderzoek
Inmiddels is de controle beëindigd. Wel is er volgens de gemeentewoordvoerster aanleiding tot nader onderzoek. “Bij Jaffa zijn zaken geconstateerd die afwijken van de verleende vergunning en bij Aslan gaat het om een verlopen vergunning. Met de ondernemer is afgesproken dat hij geïnformeerd wordt, zodra de uitkomsten van het nader onderzoek bekend zijn,” aldus de zegsvrouw.

Burgemeester
Burgemeester Jaap Paans laat via een persbericht weten dat er meer controles in het dorp zullen volgen. “Ik wil dat alle horecazaken in Alblasserdam gelegenheden zijn, waar u en ik, maar vooral onze kinderen  zich op hun gemak en veilig voelen. Daarom zullen er, net als in het verleden, ook in de toekomst controles gehouden worden. We werken graag samen met de horecaondernemers. Een belangrijk uitgangspunt voor een goede samenwerking is het maken van afspraken en naleving, ook van wet- en regelgeving.”

Update: De eigenaar van Jaffa laat donderdag 6 oktober weten dat er behalve een ontbrekende wasbak geen strafbare feiten zijn geconstateerd. “Alles was in orde en de wasbak wordt deze week nog opgehangen.”

img_3612-medium

img_3603-medium img_3608-medium img_3614-medium  img_3625-medium img_3643-medium