img_3559-mediumALBLASSERDAM – Tijdens het bijvullen van de ondergrondse benzineopslagtank bij tankstation De Haan aan de Edisonweg in Alblasserdam is woensdagmiddag 5 oktober 2016 benzine gelekt. Normaal stopt het pompen vanuit de tankwagen automatisch als de opslagtank vol zit. Ditmaal gebeurde dat niet, waardoor er teveel benzine in de tank kwam. Hierdoor liep de brandstof uiteindelijk via één van de pompen op het wegdek.

Omdat dit mogelijk gevaar voor de omgeving kon opleveren, kwam de brandweer ter plaatse en werd het tankstation tijdelijk afgesloten. Eenmaal ter plaatse bleek de situatie mee te vallen. De benzine is door de brandweer van straat gespoten en niet veel later kon het tankstation weer worden vrijgegeven. De Haan is verzocht om het overdruksysteem van de opslag goed na te kijken, om zodoende herhaling te voorkomen.

img_3524-medium img_3543-medium img_3552-medium

img_3559-medium