dji_0064-mediumALBLASSERDAM – Erwin Vorenhout uit Alblasserdam heeft maandag 3 oktober 2016 luchtfoto’s gepubliceerd van onder meer het nieuwe zeiljacht bij Oceanco, de Alblasserwerf, de Oost-Kinderdijk, de molens van Kinderdijk en de Grote Kerk in het Damdorp. De beelden zijn afgelopen week gemaakt met een drone. Een aantal van deze unieke foto’s zijn hieronder te bekijken.

Eerder publiceerde Erwin, die in zijn vrije tijd graag zweefvliegt, foto’s van en vanuit vliegtuigen. Deze foto’s en meer dronebeelden van Alblasserdam en Kinderdijk zijn hier te bekijken.

Foto’s: Erwin Vorenhout. 

dji_0064-medium

Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft woensdag 14 september 2016 een 106 meter lang zeiljacht uit de loods gereden. Het jacht, met de werknaam Y712, is in de afgelopen weken voorzien van drie masten van zo’n zestig meter hoogte. Na de afbouw en proefvaart wordt het miljoenenjacht opgeleverd aan de (anonieme) eigenaar. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat Oceanco een zeiljacht bouwt. Het vorige was de 86 meter lange Y711, die vorig jaar werd opgeleverd. Wanneer de Y712 exact wordt opgeleverd, is nog niet bekend.

dji_0059-medium dji_0073-medium dji_0090-medium dji_0100-medium

dji_0020-medium dji_0027-medium dji_0036-medium