img_3262-mediumALBLASSERDAM – In het IJsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam is zaterdag 1 oktober 2016, voor de tiende keer, een verwendag voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten gehouden. De vrijwilligers bezorgden zo’n veertig gasten een onvergetelijke topdag. Dankzij de bijdrage van de sponsoren, en die van de vrijwilligers, was de toegang voor de gasten gratis. Burgemeester Jaap Paans kwam ook op bezoek en complimenteerde organisator Saskia Jongeneel en de andere vrijwilligers voor al hun inzit in de afgelopen jaren. “Zonder mensen als Saskia is het leven armer,” stelde Paans.

Verwendag
De bezoekers konden zich de hele dag door laten verwennen. Zo was er een visagiste, een kapster, een nagelstyliste, een reikimaster en een fysiotherapeut. Verder werd er Bingo gespeeld en was er livemuziek van de band ‘De Vlinders’ uit Brabant. Denise van de Ketterij kwam foto’s maken en Foto Teunissen zorgde voor de afdruk en inlijsting. De gasten kregen de foto die gemaakt was direct mee naar huis.

Bijzondere dag
Net voor het middageten hield organisator Saskia van ‘Hair and Feetpleasure’ een speech. “Vandaag is een bijzondere dag, want we vieren het 10-jarig bestaan van de verwendag. Samen gaan we er weer een leuke dag van maken. Ik wil graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die in de afgelopen tien jaar hebben geholpen. Zonder hun bijdrage zou de verwendag niet hebben bestaan,” vertelde de Alblasserdammer. Na de speech zong Saskia voor het publiek het lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

Met liefde
Saskia Jongeneel begon tien jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. We hebben het in al die jaren met alle liefde gedaan en hopen de verwendag nog heel lang te blijven organiseren,” aldus Saskia.

Sponsors
De verwendag werd dit jaar gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Fiore Bloemen, Hotel Van Krimpen, ‘t Kaasmes, Kees Commandeur, Gemeente Alblasserdam, Albert Heijn (broodjes), Unie van Vrijwilligers Dordrecht, Van Mechelen Diepvriesproducten, de collega’s van Elly, Denise van de Ketterij, Foto Teunissen en muziekgroep De Vlinders uit Etten-Leur.

Saskia: “Ik wil ook de mensen bedanken die in voorgaande jaren hebben gesponsord. Dank aan Toine van Steen van Delifrance Alblasserdam voor zijn medewerking aan de kaartverkoop van Ria Fiole. Mijn dank gaat ook uit naar Hans van der Ent van de muziekschool voor zijn bijdragen in het verleden en naar Bakker De Heer die ons negen jaar lang gesponsord heeft en inmiddels, wegens omstandigheden, is gesloten.”

 

img_2942-medium img_2962-medium img_2969-medium img_2980-medium img_3193-medium img_3202-medium img_3211-medium img_3229-medium img_3243-medium img_3250-medium img_3252-medium img_3262-medium

img_3267-medium img_3275-medium img_3279-medium img_3287-medium img_3289-medium img_3296-medium