Scholieren-fietsen-fietsers-donker-verlichting-fietsverlichtingALBLASSERDAM – In het kader van de landelijke fietsverlichtingsactie ‘Ik wil je zien!’ is de Fietsersbond zaterdag 1 oktober 2016 tussen 10:00 en 16:00 uur aanwezig met een grote partytent bij de hoofdingang van het winkelcentrum Makado op het Wilgenplein in Alblasserdam. Elke fietser kan daar de tweewieler laten controleren op een goed werkende verlichting.

“Immers, de dagen worden nu al merkbaar korter en binnenkort zullen we als verkeersdeelnemer ’s morgens en ’s avonds de fietsverlichting weer hard nodig hebben. Voor de eigen veiligheid: zien en gezien worden,” vertelt Henk Rotteveel, Coördinator Alblasserdam Fietsersbond Drechtsteden.

Rotteveel vervolgt: “Er zijn zaterdag deskundige reparateurs en vrijwilligers aanwezig die met raad en daad de aangeboden fietsen niet alleen grondig zullen nakijken op de verlichting, maar ook op deugdelijke remmen en de afstelling van zadelhoogte en fietsbel. Dat gebeurt aan de hand van een uitgebreide ‘checklist’, een fiets-APK zeg maar. Eenvoudige reparaties kunnen eventueel direct ter plaatse worden uitgevoerd en zijn gratis. Onderdelen die vervangen moeten worden zijn tegen kostprijs te koop. Voor grotere mankementen wordt verwezen naar de plaatselijke rijwielvakhandel.”

Binnenkort volgen ook weer politiecontroles op fietsverlichting in de regio. De fietsersbond roept  nadrukkelijk de leeftijdsgroep tussen de 12 en 16 jaar op zich met de fiets te melden bij de partytent om de fiets na te laten kijken.

De jaarlijkse actie die in verschillende Drechtsteden wordt gehouden is onderdeel van de landelijke activiteiten van deze belangenorganisatie voor fietsers met 35.000 leden en 150 lokale afdelingen. Voor de acties in de omgeving en data wordt verwezen naar de website drechtsteden.fietsersbond.nl.

Scholieren-fietsen-fietsers-donker-verlichting-fietsverlichting