img_2754-mediumALBLASSERDAM – Tijdens de najaarsvergadering van het Rode Kruis, gehouden in een zaal in Blokweer in Alblasserdam, zijn deze week jubilarissen gehuldigd. De vrijwilligers Gert Bos (30 jaar), Lidy Julicher (30 jaar), Trudie Kassels (10 Jaar) , Johanna Renneberg (30 jaar) Marja Eikelenboom (10 jaar), Aagje Oosterwijk( 50 jaar) werden in het zonnetje gezet en bedankt voor al hun werk. Zij kregen een oorkonde, een medaille en bloemen.

Aagje, die al vijftig jaar vrijwilligster bij het Rode Kruis is, kreeg als extraatje een boek met verhalen van mensen die ook al vijftig jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis zijn.

Fusie
Behalve de huldigingen, werden ook de lopende zaken besproken. “Het Rode Kruis, afdeling Alblasserwaard Noordwest staat aan de vooravond van veranderingen,” vertelt Eline Brokking, secretaris van het Rode Kruis Alblasserwaard Noordwest. Eline vervolgt: “Er komt een fusie binnen de Alblasserwaard. De afdeling Alblasserdam, Papendrecht Gorinchem, Streefkerk/ Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers/ Nieuwpoort gaan binnenkort samen. Verder wil het Rode Kruis graag verjongen en doorpakken naar de nieuwe toekomst.”

Lokaal
Naast internationale noodhulp is het Rode Kruis ook lokaal volop bezig. Zo worden er uitstapjes / vakanties voor betere zelfredzaamheid georganiseerd. “Verder is onze EHBO te vinden bij evenementen en helpen we met vluchtelingenwerk. Respect en hulpbereidheid staan hoog in ons vaandel. Dit jaar is de EHBO van het Rode kruis in een nieuw pak gestoken en is er weer een groot aanbod aan (reanimatie) cursussen. Verder beginnen we met een professioneel Bike-Team en wordt er kinder-EHBO gegeven. Lijkt het je wat om ook bij het Rode Kruis te komen? Meld je dan aan bij de Rode Kruisafdeling en doe iets voor onze medemens,” besluit secretaris Brokking.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen is gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid (ook wel universaliteit genoemd). Deze beginselen vormen de grondslag voor alles wat het Rode Kruis doet en worden weerspiegeld in alle acties van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is met bijna 100 miljoen leden, vrijwilligers en supporters en 189 nationale organisaties de grootste humanitaire organisatie in de wereld.

img_2739-medium img_2745-medium img_2748-medium img_2754-medium img_2757-medium