KinderboerderijALBLASSERDAM – Bij kinderboerderij De Plantage aan de H. J. de Haanstraat in Alblasserdam wordt zaterdag 1 oktober 2016 het jaarlijkse ‘oktoberfeest’ gehouden. Het thema is dit jaar ‘het wilde westen’. Tijdens het feest zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals lassowerpen, goudzoeken, varen met een bootje (op zoek naar Amerika). Verder kan er op een rodeostier gereden worden en zijn er broodjes hamburger te koop.

De toegang tot de kinderboerderij is gratis. Wel is voor een aantal activiteiten een kaartje nodig. Zo’n kaartje kost 1,50 euro. Voor ‘vrienden van de kinderboerderij’ kost een kaartje één euro. Iedereen, eventueel verkleed als cowboy of indiaan, is zaterdag van harte welkom. Het feest duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Nieuwe website
Verder is er in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuwe webiste. Inmiddels is www.kinderboerderij-alblasserdam.nl online. Een frisse en overzichtelijke website waar bezoekers alles kunnen vinden over de dieren, activiteiten, openingstijden en meer. Welke dieren lopen er op dit moment rond op de kinderboerderij? Wat kunnen kinderen en ouders doen tijdens een bezoek? Wanneer is de kinderboerderij open? Wat kost een bezoek? En welke mogelijkheden zijn er voor groepen, zoals scholen, kinderfeestjes en andere gezelschappen? Op al deze vragen zijn antwoorden te vinden op www.kinderboerderij-alblasserdam.nl. Daarnaast is een foto gemaakt van vrijwel alle dieren en zijn deze op de website te bekijken. De link met Facebook is er voor de actuele en interactieve nieuwtjes.

Dank
De kinderboerderij is sinds enkele jaren ene stichting. Dankzij inzet van vele vrijwilligers en sponsoren kunnen mensen kosteloos een bezoek brengen aan De Plantage in het hart van Alblasserdam. Ook de website is een gesponsord project. Alblasserdamse ondernemers Dimphi van Amen van Named en Edgar Veen van EMV Internetdiensten hebben de handen ineengeslagen om een informatieve, doeltreffende en kleurrijke website te realiseren. Een lokale verslaggever heeft foto’s en nieuwsberichten beschikbaar gesteld en weekblad De Vonk heeft enkele blogs geschreven. “In het maken en vullen van de website hebben Dimphi en Edgar veel tijd ingestoken en hiervoor danken wij hen dan ook hartelijk,” aldus Karin Steehouwer van stichting Kinderboerderij Alblasserdam.

Sponsors gezocht
Sponsoren en doneren is in verschillende vormen mogelijk. Bedrijven kunnen een financiële bijdrage leveren en bezoekers kunnen jaarlijks een klein bedrag doneren. Hoe? Dat is te lezen op de nieuwe website.

Kinderboerderij

kinderboerderij