tunahan-kuzu-in-alblasserdamALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben zaterdag 24 september 2016 een bezoek gebracht aan de Fancy Fair die gehouden werd in en rondom de moskee aan de Anjerstraat in Alblasserdam. Onder hen was ook Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu van de politieke beweging DENK. De politicus, die op uitnodiging van Turkse Alblasserdammers was gekomen, hield tijdens zijn bezoek een korte speech waarin hij benadrukte hoe belangrijk het is om te blijven staan voor Nederlandse waarden zoals non-discriminatie, vrijheid van godsdienst, vereniging en onderwijs.

Schadelijk
Verder stelde Kuzu dat de ‘weg van Wilders’, die volgens hem ‘grondrechtondermijnend’ is, en de communicatie van Rutte (Pleur op, red.) schadelijk is voor Nederland. “Wij van DENK staan voor de grondwet en de grondrechten van eenieder. Ongeacht hun afkomst en religie,” aldus Kuzu.

Kuzu
Tunahan Kuzu startte in 2012 als lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. In 2014 werd Kuzu samen met collega Öztürk uit de PvdA-fractie gezet, nadat zij niet bereid bleken te zijn hun vertrouwen uit te spreken in de opstelling van de eigen fractie in het integratiedebat en in het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher. Kuzu heeft ervoor gekozen om samen met Öztürk in de Kamer te blijven als lid van de groep Kuzu/Öztürk. Kuzu kwam onlangs landelijk veelvuldig in het nieuws toen hij tijdens het bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op 7 september 2016 aan de Tweede Kamer weigerde om Netanyahu de hand te schudden omdat hij het niet eens was met het beleid van Israël betreffende de betwiste gebieden. (Bron: wikipedia.nl)

Gezellige dag voor iedereen
De bezoekers van de Fancy Fair konden de hele dag kennismaken met de Turkse Gemeenschap en konden genieten van Turkse hapjes en thee. “Het doel van de dag is een gezellige en leuke dag voor alle Alblasserdammers,” vertelt Mustafa Yildirim van de Yunus Emre Moskee in Alblasserdam. Hij vervolgt: “Er was Turks eten en live-muziek en ook voor de kinderen waren er leuke dingen.”

Drukst
De organisatie van de Fancy Fair kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Het is denk ik de drukstbezochte editie van alle jaren,” concludeerde Yildirim tevreden.

Foto’s: Mustafa Yildirim en Peter Stam.

img_1027-medium img_1030-medium img_1040-medium img_1056-medium img_1076-medium img_1083-medium img_1104-medium img_1120-medium img_1123-medium tunahan-kuzu-in-alblasserdam img_1169-medium img_1172-medium img_1174-medium img_1180-medium img_1186-medium img_2581-medium img_2591-medium img_2600-medium img_2624-medium img_2635-medium img_2665-medium img_2670-medium