dscf6921-mediumALBLASSERDAM – Alblasserdam stond afgelopen zaterdag, 24 september 2016, bol van activiteiten. Zo werden er feesten georganiseerd in het kader van de nationale burendag. Onder meer in de Polderstraat, de Leeuwerikstraat en bij De Blomhoeve waren er feestelijke activiteiten. Verder werd er in de Lavendel en langs de Blokweerweg de jaarlijkse rommelmarkt gehouden.

Bij het ‘Participand’ (oude Beukelmanschool,red.) aan de Lelsstraat vond het ‘Kom Erbij Festival’ plaats, dat werd georganiseerd door de Werkgroep Eenzaamheid Alblasserdam. Verder werd bij gymnastiekvereniging KDO een Open Dag / Familiedag gehouden.

Tot slot werd de fietsmolentocht verreden, werd bij de moskee aan de Anjerstraat een Fancy Fair georganiseerd en vond er een muzikale tour plaats langs verschillende geloofsgemeenschappen in Alblasserdam. Dit in het kader van het Bachfestival. In buurgemeente Nieuw-Lekkerland werd de open dag bij Bayards goed bezocht.

Foto’s: Richard Veen, Deborah Klop, Dorien Zandvliet, Peter Verheij, Arjan Kraijo, Lourens van den Berg, Johan Klos, Stichting Welzijn Alblasserdam en Peter Stam. Een uitgebreider verslag van de Fietsmolentocht is hier te vinden en de foto’s en het verslag van de Fancy Fair bij de moskee hier.

Bewoners van de Merelstraat en de Leeuwerikstraat deden vorig jaar voor het eerst mee met burendag en vierden dit jaar weer burendag. Tijdens deze dag werd de nieuwe korfbalpaal met vier korven officieel in gebruik genomen. “Een deel van de speeltuin in de buurt was verpauperd. We vonden het een leuk idee om van het geld van burendag een korfbalpaal met vier korven aan te schaffen. Dankzij Multikorf hebben we de paal kunnen kopen. We zijn ook erg blij dat mevrouw Angelique van Dam van de gemeente Alblasserdam ons serieus nam en steunde met ons voorstel. Nu hebben we weer een leuke speelplaats voor jong en oud,” zo laten de wijkbewoners weten.

Bewoners van de Merelstraat en de Leeuwerikstraat deden vorig jaar voor het eerst mee met burendag en vierden dit jaar weer burendag. Tijdens deze dag werd de nieuwe korfbalpaal met vier korven officieel in gebruik genomen. “Een deel van de speeltuin in de buurt was verpauperd. We vonden het een leuk idee om van het geld van burendag een korfbalpaal met vier korven aan te schaffen. Dankzij Multikorf hebben we de paal kunnen kopen. We zijn ook erg blij dat mevrouw Angelique van Dam van de gemeente Alblasserdam ons serieus nam en steunde met ons voorstel. Nu hebben we weer een leuke speelplaats voor jong en oud,” zo laten de wijkbewoners weten.

img_8357-medium

Ook bij de Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam werd burendag gehouden. Om drie uur werd de burendag geopend door Dhr. Leen Punt en startte met een spelletjesmiddag. Met onder meer Jeu de boules, doelschieten, korfbal en sjoelen. Het hoogtepunt was het touwtrekken. Ook was er een mogelijkheid om creatief bezig te zijn met het maken van etsen. Om zes uur ging de barbecue van start. Buurman en buurman bleken voortreffelijke koks te zijn. Met elkaar waren ruim 50 buren op een gezellige manier met elkaar samen.

Ook bij de Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam werd burendag gehouden. Om drie uur werd de burendag geopend door Dhr. Leen Punt en startte met een spelletjesmiddag. Met onder meer Jeu de boules, doelschieten, korfbal en sjoelen. Het hoogtepunt was het touwtrekken. Ook was er een mogelijkheid om creatief bezig te zijn met het maken van etsen. Om zes uur ging de barbecue van start. Buurman en buurman bleken voortreffelijke koks te zijn. Met elkaar waren ruim 50 buren op een gezellige manier met elkaar samen.

_mg_6912-medium _mg_6924-medium _mg_6967-medium _mg_6997-medium _mg_7005-medium _mg_7012-medium

 De eerste burendag in de Polderstraat werd een groot succes. In de ochtend konden kinderen workshops volgen bij beeldhouwer Roel Teeuwen. Tussen de middag werden er zelfgebakken pannenkoeken gegeten. Later op de dag was het tijd voor Oudhollandse spelletjes, stoepkrijten en springen op een springkussen. ’s Avonds werd er met jong en oud genoten van een barbecue. De dag werd georganiseerd door familie Korporaal en Edgat en Richard Veen. Meer informatie over de Polderstraat is te vinden op www.depolderstraat.nl

De eerste burendag in de Polderstraat werd een groot succes. In de ochtend konden kinderen workshops volgen bij beeldhouwer Roel Teeuwen. Tussen de middag werden er zelfgebakken pannenkoeken gegeten. Later op de dag was het tijd voor Oudhollandse spelletjes, stoepkrijten en springen op een springkussen. ’s Avonds werd er met jong en oud genoten van een barbecue. Meer informatie over de Polderstraat is te vinden op www.depolderstraat.nl

dscf6941-medium dscf6971-medium dscf6972-medium dscf6982-medium dscf6983-medium dscf6992-medium dscf6997-medium dscf7014-medium dscf7034-medium dscf7036-medium

In en rondom de Lavendel en de Blokweerweg in Alblasserdam werd een rommelmarkt gehouden. De markt startte rond 9.00 uur en was rond 14.00 uur afgelopen. Er werden vanaf zo’n 120 verkoopplekken spullen verkocht. Op de markt waren onder meer broodjes hamburger, suikerspinnen en koffie en thee te koop. Verder kwam Mister Vanish het rommelmarktpubliek 2 uur lang vermaken met zijn goocheltrucjes. Tot slot werd er van 10.00 tot 12.00 uur gratis geschminkt door een professionele schminker.

In en rondom de Lavendel en de Blokweerweg in Alblasserdam werd een rommelmarkt gehouden. De markt startte rond 9.00 uur en was rond 14.00 uur afgelopen. Er werden vanaf zo’n 120 verkoopplekken spullen verkocht. Op de markt waren onder meer broodjes hamburger, suikerspinnen en koffie en thee te koop. Verder kwam Mister Vanish het rommelmarktpubliek 2 uur lang vermaken met zijn goocheltrucjes. Tot slot werd er van 10.00 tot 12.00 uur gratis geschminkt door een professionele schminker.

ctghwg7weaaiuem-medium cthclc2xgaadnnd-medium cthclnvxeaafvir-medium

Bij gymnastiekvereniging KDO aan de Parallelweg in Alblasserdam werd de jaarlijkse KDO-familiedag gehouden. Er was onder meer een spetterend programma voor jong en oud dat begon met een ontbijt. Later volgden demonstraties en waren er voor leden en niet-leden workshops. Voor de lekkere trek waren er onder andere pannenkoeken en broodjes knakworst. Als klapstuk van de dag was er de 'KDO´s got talent' waarvoor iedereen zich op kon geven om zijn/haar talenten te laten zien.

Bij gymnastiekvereniging KDO aan de Parallelweg in Alblasserdam werd de jaarlijkse KDO-familiedag gehouden. Er was onder meer een spetterend programma voor jong en oud dat begon met een ontbijt. Later volgden demonstraties en waren er voor leden en niet-leden workshops. Voor de lekkere trek waren er onder andere pannenkoeken en broodjes knakworst. Als klapstuk van de dag was er de ‘KDO´s got talent’ waarvoor iedereen zich op kon geven om zijn/haar talenten te laten zien.

ctgky1gxeaa6x5c-medium ctgky1qwaaae0sq-medium ctgky1rwiauunrb-medium

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseerde de werkgroep Eenzaamheid Alblasserdam een Kom Erbij festival. Het festival vond zaterdag plaats van 10.00 – 16.00 uur rondom Het Participand aan de Lelsstraat en was vrij toegankelijk voor alle inwoners van het Damdorp. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2016 is: Kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseerde de werkgroep Eenzaamheid Alblasserdam een Kom Erbij festival. Het festival vond zaterdag plaats van 10.00 – 16.00 uur rondom Het Participand aan de Lelsstraat en was vrij toegankelijk voor alle inwoners van het Damdorp. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2016 is: Kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.

ctgtgstw8aakvqc ctgtgstw8ae8rue

ctgs6afxyaazpm-medium

cthh_tsweaayyvu-medium

In de week van het Bachfestival, van 16 tot en met 24 september, was er op zaterdagochtend 24 september een muzikale tour langs verschillende geloofsgemeenschappen in Alblasserdam. In verschillende kerkgebouwen werd een kort concert van Bach uitgevoerd door jonge musici van het Prinses Christina Concours. De tour werd georganiseerd door de gemeente Alblasserdam in samenwerking met Bachfestival Dordrecht-Drechtsteden. De start was om 9.30 uur in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Levensbron, Plantageweg 110. Andere deelnemende geloofsgemeenschappen waren De Havenkerk, De Elthetokerk en Yunus Emre Moskee. Uiteenlopende muziekstukken van Bach werden ten gehore gebracht. Bij elk muziekstuk werd een korte uitleg gegeven door theoloog en musicus Ries van der Zouwen. De pauze met een hapje en drankje was in de moskee waar de jaarlijkse Fancy Fair plaatsvond.

ctglou-wgaaqhdq-medium

Bij Bayards Aluminium Constructies BV in Nieuw-Lekkerland werd een open dag gehouden. Tientallen mensen uit de regio bezochten het meer dan 50 jaar oude bedrijf langs de Lekdijk. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de bezoekers uitleg over de uiteenlopende mogelijkheden van aluminium. Of het nu ging om een superjacht, compleet helikopterplatform of een verkenningsvoertuig: Bayards liet het graag zien.

Bij Bayards Aluminium Constructies BV in Nieuw-Lekkerland werd een open dag gehouden. Tientallen mensen uit de regio bezochten het meer dan 50 jaar oude bedrijf langs de Lekdijk. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de bezoekers uitleg over de uiteenlopende mogelijkheden van aluminium. Of het nu ging om een superjacht, compleet helikopterplatform of een verkenningsvoertuig: Bayards liet het graag zien.

qf0xwjnh-medium umnypvls-medium