img-20160918-wa0042NIEUW-LEKKERLAND – Op 1 oktober 2016 wordt de DiaBeatit Run gehouden. Voor het derde jaar op rij is ook het team ‘Shae en Luna SugarFriends’, met deelnemers uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland  weer van de partij. Het team is nog op zoek naar sponsoren, om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds.

Dubbele marathon
Tijdens de DiaBeatit Run trotseren de renners de Euromast en lopen zij vervolgens in estafette de dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam. De opbrengst van het hardloopevenement gaat naar het Diabetes Fonds. Voorafgaand aan de run wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld.

Alblasserdam en Lekkerland
Mensen uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland doen op 1 oktober 2016 mee, onder de naam ‘Shae en Luna SugarFriends’ mee aan de DiaBeatit Run. Eén runner start onderaan de Euromast om na niet minder dan 589 traptreden zijn of haar teamgenoten boven in de mast op te halen. Vervolgens leggen de teams een parcours af dat dwars door het Groene Hart gaat om na 84 km te worden onthaald bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het Diabetes Fonds
De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Onderzoek brengt de toekomst sneller dichterbij. Een toekomst met betere behandelingen voor diabetes, zoals niet meer hoeven prikken en spuiten. Een toekomst met vrijheid, zonder angst voor nare gevolgen van diabetes.

Sponsoren
Er zijn nog veel sponsoren nodig, want hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer onderzoek er gedaan kan worden door het Diabetes Fonds naar genezing van Diabetes Type 1, zodat Luna, Shae en één miljoen andere mensen met diabetes weer een onbezorgd leven kunnen leiden. Sponsoren kan via diabeatitrun.nl/shaeenlunasugarfriends

Team
Het team bestaat uit:
Shae Schults  begeleider
Luna van Aarle begeleider

1Sandra Buis – Brouwer   renner
2 Jeffrey Moret    renner
3 Jolanda Visser    renner
4 Judith Maduro   renner
5 Patricia Rijkens   renner
6 Marleen Vermeij    renner
7 Raymon Rijkens     renner
8 Simone Moret     renner
9  Rob Kesting      renner
10 Stefan van Aarle    renner
11Monique Bijl     begeleider
12Joyce Bouter begeleider
13 Daniël Bouter begeleider
14 Hans van der Linden begeleider
15 Joyce van der Linden begeleider

Meer informatie over het Shae en Luna en het ontstaan van het team is hier te vinden.

img-20160918-wa0042

img-20160918-wa0041