persbericht-de-leeuwerik-september-2016NIEUW-LEKKERLAND – Belangstellenden kunnen donderdag 22 september bij Vogelvereniging ‘De Leeuwerik’ een presentatie bijwonen van Ronald Messemaker, boswachter in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Gemeente Steenwijkerland (Ov.). Het thema is ‘Aalscholver tot Zoetwaterkwal’. Plaats van handeling is gebouw ‘de Bark’ aan de Veerweg. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

De heer Messemaker neemt de aanwezigen mee op zijn denkbeeldige wandeling door de mooiste delen van De Wieden. Naast zijn werk als boswachter is hij vooral vogelkenner. Het weidse landschap met zijn hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos is een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Tijdens en na afloop van de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen. De avond is tevens toegankelijk voor belangstellenden die (nog) geen lid zijn van de vereniging. De toegang is gratis.

Foto: Ria Scholten.

persbericht-de-leeuwerik-september-2016