img_0671-mediumALBLASSERDAM – Pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ uit Alblasserdam organiseert dit jaar, samen met negen vrijwilligers, voor de tiende keer een verwendag voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Het is de bedoeling dat zo’n vijftig personen op zaterdag 1 oktober 2016 van 10.00 tot 16.00 uur een onvergetelijke dag beleven in het IJsclubgebouw aan het Kortland 40A in Alblasserdam. Saskia vertelt: “De verwendag is bedoeld voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben gehad met kanker.”

Met liefde
De Alblasserdamse onderneemster begon tien jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. We hebben het in al die jaren met alle liefde gedaan en hopen de verwendag nog heel lang te blijven organiseren.”

Programma
Zaterdag 1 oktober worden de gasten vanaf 10.00 uur ontvangen met koffie / thee en zelfgebakken gebak. “Er zijn dit jaar weer onder meer een visagiste, een kapster, een nagelstyliste, een reikimaster en een fysiotherapeut. Verder wordt er Bingo gespeeld en is er live muziek van de band ‘Butterfly’ uit Brabant. Denise van de Ketterij komt foto’s maken en Foto Teunissen zorgt voor de afdruk en inlijsting. De gasten krijgen de foto die gemaakt is direct mee naar huis,” vertelt Saskia.

Burgemeester
Tussen de middag worden er belegde broodjes, soep en salades gegeten en komt burgemeester Jaap Paans om de gasten en de vrijwilligers toe te spreken.

Sponsors
De verwendag wordt gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Fiore Bloemen, Hotel Van Krimpen, ‘t Kaasmes, Kees Commandeur, Gemeente Alblasserdam, Albert Heijn (broodjes), Unie van Vrijwilligers Dordrecht, Van Mechelen Diepvriesproducten, de collega’s van Elly, Denise van de Ketterij, Foto Teunissen en de band Butterfly.

Gratis aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de verwendag, kunnen zich tot en met vrijdag 30 september aanmelden bij Saskia via 078-6913851 of 06-39194972. Dankzij de bijdrage van de sponsoren, en die van de vrijwilligers, is de toegang voor de (ex) kankerpatiënten gratis.

img_0671-medium

img_0651-medium img_0659-medium