img-20150920-wa0006-mediumALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 september 2016 stevig moeten optreden in het centrum van Alblasserdam. Er werd daarbij gebruik gemaakt van wapenstokken en politiehonden. “Na het afsluitende vuurwerk van het Havenfestival bleef het lang druk op straat en bleven er veel groepjes op straat hangen. Net voor de sluitingstijd van de horeca ontstonden er diverse opstootjes waarbij gevochten werd,” vertelt politiewoordvoerster Lilian van Duijvenbode.

Drie aanhoudingen
De zegsvrouw vervolgt: “Ook ver na sluitingstijd bleven er veel groepjes, die overlast veroorzaakten. Er werd gevochten en diverse mensen uitten zich recalcitrant naar de aanwezige agenten (lees: beledigingen). In het totaal zijn er drie personen aangehouden voor onder andere vernieling, openlijk geweld, belediging en opruiing.”

Op linie
Toen de politie vroeg of de groepen mensen wilden vertrekken, werd daar geen gehoor aan gegeven. Om duidelijk te maken dat het menens was, stelden agenten zich in linie op. “Omdat toen nog steeds niet iedereen vertrok, zijn de agenten tot slot op linie gaan lopen met gebruik van de wapenstok,” aldus Van Duijvenbode.

Vernielingen
Op diverse plekken in Alblasserdam en Oud-Alblas zijn zondagochtend vernielingen ontdekt. Zo bleek dat er langs het Westeinde in Oud-Alblas met bloempotten was gegooid en auto’s waren vernield. Ook in Alblasserdam zijn auto’s beschadigd.

Vorig jaar
Vorig jaar vonden na de afsluiting van het Havenfestival ook opstootjes plaats en ook toen moest de politie stevig ingrijpen met wapenstokken en een politiehond. Toen werden er geen personen aangehouden.

Foto: archief.

img-20150920-wa0006-medium