img-20160914-wa0003-mediumALBLASSERDAM – Esther Vliegenthart uit Kinderdijk heeft afgelopen week in de Alblasserdamse bibliotheek haar twee prentenboek voor kinderen met autisme, TOS (taalontwikkelingsstoornis) en ADHD gepresenteerd. Dorien Zandvliet, wethouder jeugd en welzijn van Alblasserdam, nam het eerste exemplaar van ‘Saartje speelt met auto’s’ in ontvangst.

De boeken die Esther schrijft en tekent zijn aangepast op de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme, TOS en ADHD. Zelf is zij moeder van een zoon met autisme en in de jonge jaren van deze zoon kon Esther geen enkel boek vinden dat aansloot bij de belevingswereld èn manier van informatie- en prikkelverwerking van haar kind. Esther: “Het is fijn om te zien dat de kinderen zoveel meer plezier beleven aan het voorgelezen worden. Ze lezen een verhaal waarin ze dingen van zichzelf herkennen, zo leren ze dat zij goed zijn zoals ze zijn en niet anders of raar. Het is voor deze kinderen zó belangrijk om in boeken spelgedrag van zichzelf te herkennnen! Het vergroot hun gevoel van veiligheid, waardoor ze zich beter kunnen ontwikkelen.”

Engels
‘Saartje speelt met auto’s’ is het tweede boekje van Esther Vliegenthart. Binnenkort verschijnt ook deel 3: ‘Saartje op de zorgboerderij’. Deel 1: “Saartje” is vertaald naar het Engels en komt deze maand op de markt in het buitenland. Door de aanpassingen in tekst, tekeningen, kleuren en verhaallijn, beleven nu ook kinderen die de wereld anders zien meer plezier aan lezen en voorgelezen worden.

Esther (links) overhandigt het nieuwe prentenboek aan wethouder Dorien Zandvliet.

Esther (links) overhandigt het nieuwe prentenboek aan wethouder Dorien Zandvliet.

img_20160914_145556-medium img-20160914-wa0007-medium