img_1896-mediumALBLASSERDAM – Het 26e Havenfestival in Alblasserdam zit er weer op. Het jaarlijks terugkerende feest werd zaterdagavond 17 september 2016, na een week vol activiteiten, afgesloten met een optreden van de band Unbend en een spectaculaire vuurwerkshow rondom de haven in het centrum van het dorp. De show, die iets eerder dan gepland van start ging, werd door vele honderden mensen bezocht.

Het Havenfestival ging maandag van start in Landvast. Na een woord van welkom door Ariejanne de Koning, voorzitter van de Stichting Havenfestival Alblasserdam, was het burgemeester Jaap Paans die  zijn waardering uitsprak voor het Havenfestivalbestuur. Hij complimenteerde het bestuur met het mooie programma. Vervolgens verklaarde Paans het 26e festival voor geopend en startte PJG Toneel & Entertainment uit Streefkerk met een toneelstuk.  Ook de rest van de week waren er tal van activiteiten.

Zo werd dinsdag de RaboClubkasrun gehouden in het centrum van Alblasserdam. In tegenstelling tot vorig jaar was het dit jaar prachtig weer tijdens de run. Het was zelfs zo warm, dat er extra drankposten aanwezig waren. Ook waren er ‘waterdouches’ langs de kant, waar de deelnemers konden afkoelen. Elke renner kon per gelopen ronde 1,50 euro verdienen voor zijn of haar club. De organisatie was in handen van Rabobank Drechtsteden en Alblasserdamse Atletiek Afdeling ( AAA). Meer foto’s van de clubkasrun zijn te vinden op de Facebookpagina van AAA.

Woensdag werd de Vlottenrace gehouden en was er in het Makado poppenkast. Donderdag vond de openluchtbioscoop bij Landvast plaats en vrijdag werd de taptoe en een aantal andere muzikale activiteiten gehouden.

Foto’s: Jan de Ruiter, Ineke van der Vliet, Jako Sterrenburg en Peter Stam.

img_1895-medium img_1896-medium img_1920-medium img_1968-medium img_1982-medium

Ariejanne de Koning, voorzitter van de Stichting Havenfestival Alblasserdam heette het publiek welkom.

Ariejanne de Koning, voorzitter van de Stichting Havenfestival Alblasserdam heette het publiek welkom.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Jaap Paans.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Jaap Paans.

dsc_0033-medium

dsc_0040-medium

0002-medium 0003-medium 0004-medium 0007-medium 0008-medium 0009-medium 0010-medium img_4402-medium img_4403-medium img_4456-medium img_4477-medium img_4488-medium img_4494-medium