p1000658-mediumNIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is derde geworden in de landelijke finale van het onderdeel ‘wateroppervlakte-redding’. De wedstrijd werd gehouden in Krimpen aan den IJssel. Er deden in de finale zes teams vanuit het hele land mee.

Het scenario was als volgt: Een sleepboot en een speedboot (met daarachter een waterskiër) zijn met elkaar in botsing gekomen. De speedboot slaat om en de twee inzittenden kunnen zich aan de omgeslagen boot vastklampen. De waterskiër is tegen de sleepboot geklapt en schreeuwt vanaf de achter de sleepboot dat hij vastzit. Dat is dus slachtoffer drie. Tijdens het ongeval zat er een visser met zijn hond te vissen. De speedboot is door zijn lijnen gevaren en zodoende de hengels te water getrokken. De visser heeft hierop zijn (agressieve) hond alleen gelaten en is achter de hengels aangegaan. Hij kon zich beethouden aan een lijn tussen twee boeien. Slachtoffer vier. Later werd er nog een bewusteloos slachtoffer naast de sleepboot gevonden. Dat was een matroos die overboord geslagen was. Deze persoon moest gereanimeerd worden. De ploeg heeft deze slachtoffers in rap tempo gered. Dit alles heeft iets meer dan dertig minuten geduurd.

De ploeg van Oude Tonge werd eerste. Vinkeveen werd tweede en brandweer Nieuw-Lekkerland derde van Nederland. Koudum werd vierde, Hank vijfde en Barendrecht zesde.

De ploeg van Nieuw-Lekkerland bestond uit

  1. Eerste redder: Jan de Vries
  2. Tweede redder: Kees van den Oever
  3. Beveiliger: Eysbrand Rozendaal
  4. Gewondenverzorger: Floor Stout
  5. Chauffeur:Bas de Groot
  6. Bevelvoerder: Jan de Zwart

Foto’s: Brandweer Nieuw-Lekkerland.

p1000658-medium

p1000668-medium p1000672-medium

poster-blussen-nieuw-lekker