mishandeling politieALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september 2016 drie mannen aangehouden op verdenking van het (mede) plegen van een auto-inbraak in Alblasserdam. Dat meldt wijkagent Jan-Peter de Vreede op Twitter. De politie kwamen rond 03.30 uur, tijdens een surveillance door de Vossestaart in Alblasserdam. Terwijl de agenten daar reden, zagen zij op de stoep twee personen bij een auto staan. “Eén stond half gebukt en één persoon stond ernaast. Op het moment dat ze de politie zagen, gingen ze er vandoor,” vertelt woordvoerder Wim Erkelens van de politie.

Aanhouding 1
De personen renden de Kattestaart in. De agenten zetten de achtervolging in. Eerst per auto en daarna rennend. Niet veel later wisten de dienders een 22-jarige man uit Den Haag aan te houden.

Zoekslag
Woordvoerder Erkelens vervolgt: “Vervolgens hebben we een zoekslag gemaakt in de omgeving. Andere collega’s controleerden even verderop een auto. Daar zaten twee personen in, die in verbinding stonden met de eerder aangehouden meneer. De mannen zijn aangehouden voor medeplichtigheid. Het gaat om een 20-jarige man uit Den Haag en een 29-jarige man uit Voorburg.”

Onderzoek
De eigenaar van de auto waar de mannen bij stonden, constateerde dat er in de auto was gezeten. Er zijn, voor zover bij de eigenaar bekend, geen spullen ontvreemd. De politie gaat onderzoek doen naar het aangehouden trio. Daarbij wordt ook gekeken of er een link is tussen de vijf auto-inbraken van afgelopen weekend.

Tips
Tips over de poging tot diefstal van 14 september en de eerdere inbraken van afgelopen weekend, zijn bij de politie welkom via het nummer 0900-8844.

mishandeling politie