arie-de-knecht-alblasserdamALBLASSERDAM – Arie en Jannie de Knecht uit Alblasserdam vierden maandag 12 september 2016 hun zestigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam kwam hen ’s middags feliciteren met deze diamanten mijlpaal.

De heer De Knecht (83) is een geboren Alblasserdammer, maar heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in Papendrecht. Mevrouw De Knecht (ook 83) komt oorspronkelijk uit Zierikzee, maar evacueerde als kind met haar gezin in de oorlogsjaren naar Sliedrecht.

Een toevallige ontmoeting na een lekke band van Jannie, waarna Arie haar thuisbracht, zorgde ervoor dat de vlam oversloeg. Na hun huwelijk zijn ze al snel gaan wonen in Alblasserdam. Arie heeft zijn arbeidzame leven gewerkt voor eerst scheepsbouwer Verolme en later voor Giessen De Noord. Hij begon als ijzerwerker, werd planner en werkvoorbereider en beëindigde zijn loopbaan in 1992 als kwaliteitscontroleur.

Meneer en mevrouw De Knecht zijn in Alblasserdam onder meer bekend van de PCOB, de Historische Vereniging en de aquariumvereniging.

Echtpaar De Knecht heeft hun huwelijk mogen verrijken met twee zoons en twee dochters en zeven kleinkinderen. Zaterdag vieren ze het huwelijksjubileum met een etentje met hun familie.

Tekst en foto’s: Bert Bons / Klaroen.nl

arie-de-knecht-alblasserdam