img_0539-mediumALBLASSERDAM – Twee mannen uit Papendrecht van 21 en 46 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 september 2016 gewond geraakt bij een vechtpartij op het industrieterrein in Alblasserdam. De mannen waren met een aantal jongeren aan het ‘chillen’ bij de Kleine Beer. “Een groepje jongeren draaide daarbij vrij luide muziek. Bewoners van de Staalindustrieweg ondervonden daar hinder van en gingen verhaal halen. Dat mondde uit in een vechtpartij,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Zaklamp
De jongeren vertelden bij de politie te zijn aangevallen door een groep buurtbewoners, nadat er over en weer met een zaklamp was geschenen. “Ze kwamen met auto’s, scooters en fietsen op ons af en begonnen gelijk te slaan,” zo verklaarde de 21-jarige man die gewond raakte aan zijn hoofd. Bij de vechtpartij raakte een 46-jarige Papendrechter lichtgewond aan zijn oor.

Politie en ambulance
Een ambulance en tien politie-eenheden, waaronder een hondenwagen en agenten in burger, kwamen met spoed ter plaatse. De 21-jarige werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis.

Geen aangifte / aanhouding
De politie heeft inmiddels met beide partijen, die elkaar overigens voor zaterdagnacht niet kenden, gesproken en zoekt uit wat er exact is gebeurd. “Er zijn geen aanhoudingen verricht en er is ook nog geen aangifte gedaan,” aldus de woordvoerster van de politie. Volgens de lichtgewonde Papendrechters wordt aangifte doen afgeraden, omdat dit mogelijk juist verdere escalatie in de hand zou werken.

img_0539-medium

img_0514-medium img_0530-medium img_0571-medium