img_0408-mediumALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdagavond 9 september 2016 opnieuw uitgerukt voor vissen met ademnood in een sloot langs de Plantageweg in Alblasserdam. De sloot werd donderdag ontdaan van vuil en waterplanten, waardoor het water modderig was geworden. Mede in combinatie met het warmere weer, kregen de vissen hierdoor ademnood.

Een buurtbewoonster merkte dit vrijdagochtend op en belde de dierenambulance. Niet veel later werd ook de brandweer opgeroepen. Twee uur lang werd er water in de sloot gespoten, om zodoende extra zuurstof aan het water toe te voegen.

Vrijdagavond bleek dat deze maatregel niet voldoende is geweest, want opnieuw was er sprake van vissen met ademnood. Met drie pompen werd er vers water verneveld en in de sloot gespoten.

De brandweer gaat er vanuit dat de vissen inmiddels wel voldoende zuurstof in het water hebben om te kunnen overleven.

img_0408-medium

 

img_0389-medium img_0400-medium img_0406-medium