IMG_0147b (Large)KINDERDIJK – De molens van Kinderdijk zijn deze week dagelijks van 20.30 tot ongeveer 23.00 uur verlicht. Ook de dijk in Kinderdijk is opgesierd met verlichte dijkmolens en gevelverlichting. Tientallen mensen, waaronder veel (amateur) fotografen, kwamen dinsdag 6 september 2016 rond zonsondergang af op het jaarlijkse schouwspel bij het Werelderfgoed. Ook de rest van de week zullen de molens naar verwachting veel bezoekers trekken. De molens zijn tot en met zaterdag verlicht. Vrijdag 9 september vindt de jaarlijkse molenmarkt plaats.

Braderie
Tijdens deze molenmarkt zijn de straten van Kinderdijk weer gevuld met kramen, gezelligheid en sfeer. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin´t Balkengat.

Rommelmarkt
Op de Schansweg en de Beatrixweg is tijdens de markt van alles te vinden. Veel tweedehandspullen, boeken, cadeauartikelen, sieraden en kleding, hobby-artikelen, woonaccessoires, etc. Natuurlijk is er verspreid over de markt gelegenheid voor eten en drinken. Op de Christineweg wordt de kinderrommelmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes. Een vrolijke noot wordt verzorgd door de feestband de Nootvoorziening uit Nieuw-Lekkerland.

Speeltuin
Op de markt staat een aantal kramen die bemand worden door vrijwilligers van de speeltuin. De opbrengst van die kramen gaat in zijn geheel naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. Dit jaar is er voor volwassenen en kinderen enveloptrekken. “En geniet van een kopje koffie, thee met heerlijke koeken of wat frisdrank. Vergeet ook de beroemde oliebollenkraam aan het begin van de Schansweg niet,” luidt het advies van de organisatie.

Dorpskerk
Ook bij de dorpskerk van Kinderdijk zullen activiteiten zijn. De kerk is open. Het orgel zal bespeeld worden en er is een sing-in en er staat een aantal kramen met onder andere etenswaren.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_0035 (Large) IMG_0039 (Large) IMG_0084 (Large) IMG_0086 (Large)

IMG_0091 (Large)

IMG_0110 (Large) IMG_0088 (Large)

IMG_0115 (Large)

IMG_0145b (Large)

IMG_0147b (Large)

De molens van Kinderdijk in een optrekkende mist, gefotografeerd vanaf de Molenkade in Alblasserdam.