Ilse Karsdorp Alblasserdam yoga (Medium)Advertorial
ALBLASSERDAM – Ilse Karsdorp uit Alblasserdam start op 7 september 2016 met het geven van kinder- en jongerenyoga onder de naam IKKI Kinderyoga bij Health- en Beautycenter Caro aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Ilse is een gecertificeerde kinderyogadocente, die in haar lessen kinderen de ruimte biedt om zelfvertrouwen en ontspanning te ervaren.

Goed voor iedereen
Yoga is goed voor lichaam en geest. Veel volwassenen beoefenen yoga, maar nu is er in Alblasserdam ook een plek voor kinderen en jongeren om yogalessen te volgen. De lessen worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen/ jongeren die kunnen variëren van 4 – 17 jaar. Yoga helpt kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen te krijgen door beweging en ontspanning.  Yoga is goed voor iedereen, maar kan hulp bieden aan kinderen met klachten zoals:

  • Concentratieproblemen
  • Hoogsensitiviteit/ hooggevoeligheid
  • Gepest worden/ niet voor zichzelf op durven komen
  • Slecht geaard zijn, teveel in het ‘hoofd zitten’ en piekeren
  • Achterstand motoriek
  • Snel vermoeid raken
  • Angstig zijn
  • Slaapproblemen
  • Hoofd- of buikpijn
  • Onzeker zijn

Zelfvertrouwen en ontspanning
“Yoga geeft kinderen de ruimte om vooral zelfvertrouwen en ontspanning te ervaren. Tijdens de lessen neem ik de kinderen aan de hand van een thema mee om in contact te komen met zichzelf en elkaar. De les kenmerkt zich door afwisseling van dynamische bewegingen en ontspanning. Kindgerichte yogahoudingen worden thematisch aangevuld met o.a. liedjes, dans, verhalen en bijvoorbeeld ademhalingsspelletjes,” vertelt Ilse van IKKI.

Combatyogalessen voor Tieners
Voor tieners heeft IKKI speciale combatyogalessen ontwikkeld. Combatyoga stimuleert jongeren om hun grenzen te verleggen en weerbaarder te worden. Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er bij combatyoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing zonder dat er sprake is van vechten met fysiek contact. Dit alles op lekkere muziek. Ilse licht toe: “Op het ritme van de muziek wordt het lichaam in een constante flow gedraaid, voorover, achterover, opzij en ondersteboven gebogen. Tijdens de cooling down wordt je lijf gestretcht en voel je na wat de oefeningen met je lichaam en geest hebben gedaan. De combatyogales eindigt met een visualisatie waarbij je met je verbeeldingskracht ontdekt wat je kunt en wat je nodig hebt om in je kracht te gaan staan.”

Workshops
Op aanvraag verzorgt IKKI Kinderyoga ook workshops voor buitenschoolse opvang of op scholen. Dit kan een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod, zoals een vervanging van een gymles, een activiteit in een projectweek of praktische tips om rustmomenten in een groep te brengen.

Aanmelden
Ben jij nieuwsgierig geworden? Meld je aan via www.ikki-yoga.nl. Heb je nog vragen dan kan je Ilse bereiken via 06 38429846 of via info@ikki-yoga.nl.

Ilse Karsdorp Alblasserdam yoga (Medium)

IKKI-Logo-Vernieuwd4 (Medium) 2 (Medium)