JOs van Dijk politie Eenheid RotterdamALBLASSERDAM  / KINDERDIJK – De politie en Waterschap Rivierenland zullen komende week, van maandag 5 september tot en met zaterdag 10 september 2016, extra controles uitvoeren op het water bij Alblasserdam en Kinderdijk. Er wordt onder meer gelet op snelheid, verlichting, leeftijd en alcohol. Van 5 tot en met 10 september vindt namelijk de ‘verlichtingsweek’ bij de molens van Kinderdijk plaats. De molens worden dan ‘s avonds verlicht. Dit evenement trekt veel bezoekers, waaronder waterrecreanten die langs de molens varen. Waterschap Rivierenland en de politie zien ook dit jaar toe op de veiligheid op het water.

Verlichting, snelheid, leeftijd
Handhavers van het waterschap en de politie zullen tijdens de Verlichtingsweek aanwezig zijn op de wateren langs de molens en omringende wateren. Extra aandacht gaat uit naar varen met de juiste verlichting aan boord. Varen in de avonduren zonder de juiste verlichting is volgens de politie ‘zeer gevaarlijk’. Handhavers van het waterschap zullen onder andere op de snelheid letten. “Te snel varen levert risico’s op voor waterrecreanten en kan leiden tot schade aan oevers en overlast voor omwonenden. Daarnaast wordt gecontroleerd op het hebben van de juiste uitrusting aan boord en de leeftijd van de bestuurder,” aldus een woordvoerder van Waterschap Rivierenland.

Alcohol
De politie controleert tijdens het evenement op overmatig gebruik van alcohol om zo gevaarlijke situaties op het water te voorkomen.

Regels voor veilig varen
Voor veilig varen heeft Waterschap Rivierenland als vaarwegbeheerder regels opgesteld. Op de website van Waterschap Rivierenland kunt u de vaarregels te vinden.

JOs van Dijk politie Eenheid Rotterdam