IMG_7799 (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft afgelopen week een ochtend als fietsenmaker gewerkt bij Het Rijwielhuis aan de Van Hogendorpweg in het Damdorp. Onder toeziend oog van de winkeleigenaren Eliza Bustraan en Corné den Hartog werden twee splinternieuwe fietsen rijklaar gemaakt en getest. Paans hoopt met de informatie die hij uit de gesprekken met de ondernemers en hun klanten haalt, bij te kunnen dragen aan nog meer verbinding in de Alblasserdamse samenleving.

Rijklaar
Wie denkt dat er direct op een nieuwe fiets uit de fabriek gereden kan worden, heeft het mis. Dat ondervond ook burgemeester Paans. Met een checklist in de hand, werd de fiets rijklaar gemaakt. Zo werden de trappers gemonteerd, het stuur en zadel gesteld, bouten aangedraaid, het slot en de ketting ingevet en meer. Nadat de lijst was afgewerkt, stapte de burgervader zelf op de fiets om deze te testen.

Zesde keer
Het was afgelopen week de zesde keer dat Paans bij ondernemers een ochtend meedraaide in de zaak. Eerder werden er bezoeken gebracht aan Tabac & Gifts Wiesbrock, De Wereldwinkel, Fiore Home & Flowers, Hoek’s Vishandel en Albert Heijn.

Meedraaien
Ook de komende weken maakt de burgemeester zijn agenda vrij om op de woensdagochtenden tussen 8.30 en 11.30 uur zich verder te kunnen verdiepen in ‘ondernemend Alblasserdam’. Ondernemers die de burgemeester ook een ochtendje in hun winkel willen laten meedraaien, kunnen zich per mail melden via [email protected]. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Dit kan via Caroline Smits op het nummer 078-7706010.

IMG_7786 (Medium) IMG_7799 (Medium) IMG_7818 (Medium) IMG_7832 (Medium) IMG_7841 (Medium) IMG_7845 (Medium) IMG_7858 (Medium) IMG_7876 (Medium) IMG_7888 (Medium) IMG_7901 (Medium)