IMG_7926fs (Medium)ALBLASSERDAM – Gradus Wielders (73) en Ineke Wielders – Muijen (72) uit Alblasserdam hebben afgelopen week hun vijftigjarig huwelijk gevierd. Het gouden jubileum was voor burgemeester Jaap Paans reden om een felicitatiebezoek te brengen en een cadeau te overhandigen. Dit gebeurde in de woning van het echtpaar Wielders, aan de Rivierstaete in het Damdorp. Het echtpaar kreeg als cadeau een boek over de Alblasserwaard.

Betuwe
Het tweetal werd geboren in de Betuwe en leerde elkaar kennen tijdens kanoën op de Linge. Op de Tielse kermis sloeg de vonk over en kregen de twee verkering.

Apotheek
Gradus is, nadat hij eerst enige tijd had gewerkt bij een farmaceutische groothandel, veertig jaar actief geweest in een Rotterdamse apotheek aan de Beijerlandselaan. Hij was daar onder meer vele jaren bedrijfsleider.

Natuurliefhebbers
Het echtpaar kwam vijf jaar geleden in Alblasserdam wonen. “We houden erg van de natuur en van fietsen. Dat kan hier goed,” weet Gradus, die een verwoed vogelaar is. “Pas heb ik hier vanaf het balkon, met de telescoop, een visarend en een velduil gezien bij Ridderkerk. Prachtig!” Ook mevrouw is een natuurliefhebber. De twee gaan er dan ook regelmatig op uit om te genieten van de Alblasserwaard. Meneer gaat iedere donderdag zwemmen in Blokweer en deed vroeger veel aan atletiek. Hij liep onder meer diverse marathons uit.

Het echtpaar heeft twee dochters en twee kleinkinderen.

IMG_7926fs (Medium)

IMG_7912 (Medium)