IMG_7718 (Medium)ALBLASSERDAM – De oprit naar de A15 bij Alblasserdam, richting Gorinchem, is in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus 2016 volledig vernieuwd. De oude asfaltlaag werd eerst weggeschraapt. Vervolgens werd een nieuwe laag, met een dichter soort asfalt, aangebracht. Rijkswaterstaat hoopt dat deze maatregel ervoor zorgt, dat er minder ongevallen op de inmiddels beruchte oprit gebeuren. Alleen deze maand al raakten acht auto’s van de weg en botsten tegen de vangrail.

Volgens Rijkswaterstaat werd de oprit tijdens en na regenbuien glad, doordat afval / bloesem uit de bomen langs de weg, dat in het open asfalt terecht was gekomen, omhoog kon komen. Door dichter asfalt (Dicht asfaltbeton, DAB) zou het afval / bloesem niet meer in het asfalt terecht komen, maar van de weg spoelen, waardoor de oprit minder glad wordt.

Ook de witte belijning is volledig vernieuwd. De lijnen zijn opgeruwd, om gladheid te voorkomen.

Het verkeer heeft nauwelijks last gehad van de werkzaamheden.

Eerder deze maand werd het wegdek opgeruwd. Die maatregel bleek onvoldoende te werken. Een dag later gleden er weer auto’s weg in de bocht. Daarom werd besloten het volledige wegdek te voorzien van een ander soort asfalt.

IMG_7718 (Medium)

IMG_7648 (Medium) IMG_7682 (Medium) IMG_7716 (Medium) IMG_7746 (Medium) IMG_7756 (Medium) IMG_7773 (Medium)