hennep wietALBLASSERDAM – De politierechter in Dordrecht heeft dinsdag 23 augustus 2016 een 42-jarige Alblasserdammer veroordeeld tot het betalen van een geldboete van duizend euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. De man werd 23 juli 2015 in Alblasserdam door de politie betrapt op het rijden onder invloed van de softdrug THC (Cannabis / wiet). De Damdorper bleek twee keer meer THC in zijn bloed te hebben dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs werd twaalf dagen ingevorderd.

Tolk
Waarom de man onder invloed was gaan rijden werd niet duidelijk. De veertiger kwam dinsdag niet opdagen. Zijn tolk stond wel in de Dordtse rechtbank, maar die kon onverrichter zake terug naar Rotterdam.

Eis
De officier van justitie eiste een geldboete van duizend euro en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van  258 dagen.

Geen staatjes
De rechter deed na de eis van de officier direct uitspraak en ging mee met de geldboete, maar verminderde het aantal dagen voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid. “Voor alcohol zijn er mooie staatjes, maar voor drugs als cannabis zijn die staatjes er niet. De officier haakt aan bij een hoge schaal. Als ik het vergelijk met een twee keer te hoog alcoholpromillage, kom ik niet aan zo’n hoge schaal. Ik leg daarom naast de geldboete van duizend euro een voorwaardelijke rijontzegging op van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar.”

Beroep
De Alblasserdammer en het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doen zij dat niet, is de uitspraak definitief.

hennep wiet