Jeugdland_0020 (Medium)ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft weer een nieuwe fototentoonstelling samengesteld. De foto’s kunnen vanaf 19 augustus worden bekeken in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam.

De nieuwe fototentoonstelling gaat over ‘50 jaar Jeugdland’. De eerste afleveringen van Jeugdland vonden plaats in en om de manege aan de Polderstraat. Later verkaste de speel- en doe-week naar Sociaal-Cultureel Centrum De Wipmolen aan de Zeevaartschoollaan.

De laatste jaren is Cultureel Centrum Landvast de locatie, waar Jeugdland wordt gehouden. Te zien zijn foto’s van de verschillende activiteiten die in de loop van deze vijftig jaar hebben plaatsgevonden, zoals knutselen, timmeren, naaien, borduren en bloemschikken. De laatste dag staat meestal in het teken van sport en spel.

De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind november 2016.

Jeugdland_0020 (Medium) Jeugdland_0024 (Medium) Jeugdland_0029 (Medium)