20160813_172901-2NIEUW-LEKKERLAND – Een 54-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zaterdag 13 augustus 2016 gewond geraakt in zijn woonplaats, nadat hij in botsing kwam met een lijnbus. De man fietste samen met een andere fietser over de Hoogaarslaan en werd geraakt door de spiegel van de bus. “Volgens de chauffeur gingen de fietsers een parkeervak in. De buschauffeur dacht ‘die gaan opzij voor mij, dus kan ik inhalen’. Dat deed hij. Op het moment dat hij de fietsers voorbij wilde gaan, kwamen de fietsers ook ineens de baan op,” vertelt een woordvoerster van de politie.

De zegsvrouw vervolgt: “Eén van de fietsers kwam in botsing met de spiegel van de bus en kwam ongelukkig ten val, waarna zijn voeten werd overreden door een wiel van de bus.”

Volgens de fietsers haalde buschauffeur al in, voordat ze aan de kant gingen.

Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter werden opgeroepen voor eerste hulp. De inzet van de helikopter kon voor de landing geannuleerd worden, omdat hulp van het Mobiel Medisch Team niet nodig bleek te zijn.

De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

In het ziekenhuis bleek dat de Nieuw-Lekkerlander zijn kuitbeen en middenvoetsbeentje heeft gebroken en dat één voet zwaar gekneusd is.

Foto’s: Stefan van Aarle, Jeffrey Reit en Niels van Loon.


20160813_1730550-2 20160813_172901-2 IMG-20160813-WA0027