VBW2012-026_1022x768NIEUW-LEKKERLAND – De Vakantie Bijbel Week gaat komende week van start in Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen van viert tot en met twaalf jaar zijn welkom. De kinderen uit de wijk ‘Dorp’ zijn welkom in ‘Onder de Wiek’ aan de Torenmolen en de kinderen uit de wijk ‘Middelweg’ gaan aan de slag in de Rehobothkerk en basisschool De Wegwijzer in Nieuw-Lekkerland.

Dorp
In de wijk ‘Dorp’ rijdt maandag 15 augustus een brandweerwagen met sirene en een oude, claxonnerende tractor door de wijk. “In de wijk verspreid is er een aantal haltes. Kinderen kunnen bij die halte wachten en met elkaar naar ‘Onder de Wiek’ komen. We komen bij elkaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. We beginnen om 9.45 uur en stoppen om 12.00 uur,” vertelt Jeannette den Ouden van de VBW.  Den Ouden vervolgt: “Het thema van de week is ‘Levensecht’. We gaan van alles doen, zoals knutselen, zingen en luisteren naar levensechte Bijbelverhalen.

Voor de kinderen van 11 en 12 jaar is er in een tent achter ‘Onder de Wiek’ een apart programma met onder andere leuke spellen. Op maandag is er voor alle kinderen een ijsje. We sluiten de week af met 2 bijeenkomsten in de Dorpskerk, Lekdijk 118. Vrijdagavond van 19.00-20.00 uur en zondagmorgen van 9.55-11.30 uur. Iedereen is daar welkom.”

Rehobothkerk
Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit wijk Middelweg zijn welkom in de Rehobothkerk en school ‘de Wegwijzer’. ‘Aan tafel’ is het thema van dit jaar. “We willen er een feestelijke week van maken. Kinderen horen verhalen uit de Bijbel, zien een leuke sketch en gaan zingen. Verder gaan we gezellig knabbelen & babbelen en iets leuks knutselen. Voor de tieners is er ook dit jaar weer een leuk en uitdagend programma,” aldus Den Ouden.

Programma
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen rijden de bakfiets en trapfiets door de wijk. Wie 9 uur bij de halte aan de kruising van de Middelweg of bij het speeltuintje aan de Roerdomp staat kan meelopen. De ochtenden duren van 9.15 tot 11.45uur. Op vrijdag zijn alle ouders en belangstellende vanaf 11.30uur welkom om de week af te sluiten. Woensdagmorgen zijn er vanaf 10 uur spelletjes op het sportveld en ’s avonds wordt er voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder om 19 uur een volleybaltoernooi gehouden in de speeltuin in Kinderdijk.

Anders begaafden
Zaterdag 13 augustus wordt er om 1 4uur een VBW middag gehouden voor ‘anders begaafden.’

Voor meer informatie zie: www.hervormdegemeentekinderdijk-middelweg.nl.

Foto: archief.

VBW2012-026_1022x768